Simskola

Kommunen drar ned på bidrag till simskolan, skriver UNT idag. När jag blev uppringd av UNT igår hade de redan pratat med ordföranden för barn- och ungdomsnämnden. Jag kunde tyvärr inte heller ge journalisten ett svar och tog därför kontakt med tjänstemän för att se vilket bidrag som dragits ned, tyvärr utan att få fram något nedskuret bidrag, eftersom jag inte ville hänvisa journalisten vidare. Man ska inte behöva ringa runt för att få ett svar. Lite tråkigt då att artikeln har just det anslaget, blir hänvisad runt.

Av artikeln framgår också att det är sommarlovsstödet som minskat. En uppgift som journalisten inte hade när hon pratade med mig. Eftersom vi inte fick tag i den avdelning som handlägger sommarlovsstödet fick vi inte fram att det var det stödet som minskat.

Sommarlovsstödet är en fast summa pengar som fördelas efter vissa regler. Det är inte politiken som avgör vilka föreningar som ska få stöd och vilka som inte ska få det, stödet handläggs efter ett avtal. Om man ska stödja simskolor extra måste detta ske med andra bidrag som riktar sig direkt till simskoleundervisningen. Sommarlovsstödet ska gå till många olika aktiviteter för att barnen ska kunna välja den aktivitet som passar just dem bäst och är ett stöd som inte utgår från om politiken tycker att en viss verksamhet är viktigare än den andra.

Om det visar sig att extra pengar till sommarsimskolor får vi ta ställning till detta inför nästa sommar,  eftersom just simkunnighet är en prioriterad fråga för politiken.

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback