Uppsala ska bli queervänligare . . .

. . . lyder en av rubrikerna i UNT:s nätbilaga. Moderaten Cecilia Forss försvara sitt avslagsyrkande med: "ett ensidigt stöd till HBT-personer riskerar att gå ut över andra utsatta grupper som handikappade och alkoholskadade." Vi hörde ju det på kommunstyrelsen också men då mer i form av "handikappade, inklusive hbt-personer". Då var det en annan moderat som sa det men grundargumentet är detsamma.

Hur kan man kalla en ökad hbt-kompetens för ett ensidigt stöd? Menar Cecilia Forss på fullt allvar att en konferens där de som arbetar med barn får möjlighet att öka sin regnbågsbarnskompetens är "ensidigt stöd". Menar Cecilia Forss att de som arbetar i kommunen med omsorg om funktionshindrade saknar kompetens inom området?

Kanske vet inte Cecilia om att även funktionshindrade (vilket Cecilia kanske avser när hon säger handikappade) och alkoholskadade kan vara hbt-personer!

Till UNT säger Cecilia också " vi i moderaterna tycker att rörelsehindrade och HBT-personer är lika viktiga". Jaha, därför säger man nej. Det är som att säga nej till högre personaltäthet i skolan för att förskolan är lika viktig.


För Öppna moderater (f.d. gaymoderater) är det långt kvar innan de kan känna sig hemma i det parti som kallar sig Nya moderaterna. Det är inte hbt-politiken som är ny, den är lika obefintlig som tidigare i det konservativa/nyliberala partiet.


Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback