Attendo Care får behålla vård i Uppsala

Centerpartisten Lars O Ericsson har meddelat att Attendo Care får behålla kontrakten för det kritiserade korttidsboendet Rondellen. Enligt UNT hävdar Ericsson att en sjuksköterska som tidigare vittnat om vanvård nu tagit tillbaka sina uppgifter, vilket sjuksköterskan själv förnekar i UNT.

Jag vet inte vad som händer nu. Högeralliansen kan inte fatta beslut förrän i januari men privata och kommunala utförare har tyvärr inte samma villkor. Även om vänsterpartiet och socialdemokraterna tecknar kontrakt med en kommunal utförare kan högeralliansen bryta kontraktet i januari. Omvänt gäller att om man tecknar kontrakt med en privat utförare och bryter kontraktet i förtid måste den privata få full kompensation för förmodade förluster.

Vänsterpartiet kommer att göra allt som går för att Rondellen ska gå över i kommunal regi, inte minst med tanke på det jobb som den kommunala regin lagt ned på att förbereda övertagandet.

Exemplet Rondellen visar att högeralliansens snack om att det viktigaste inte är vem som utför vården utan att den är bra bara är dimridåer. Det viktigaste är privatiseringsideologin.

Intressant? Andra bloggar om , , ,

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback