Multinationell glasskris i sommarvärmen

Dagens stora nyheter i alla tidningar är glasskrisen, Aftonbladet skriver här, och Expressen här. Båda tidningarna meddelar att Hemglass har störts problem, vilket hänger ihop med att glassen numera tillverkas i Danmark och där har man produktionsproblem.

AV DN:s artikel framgår att Hemglas numera ägs av Nestlé. Sedan många år har jag mer eller mindre i ryggmärgen att bojkotta Nestléprodukter. Det var en total nyhet för mig att Nestlé numera äger Hemglass och att glassfabriken i Strängnäs är nedlagd. När Nestlé köpte Åhus för ett par år sedan tog bolaget också över försäljningen av den enda tofuglassen i stycksortimentet. Numera är jag hänvisad till isglass eller gör ett undantag från mitt undvikande av Nestléprodukter (nöden har ju som bekant ingen lag).

Här har jag med stor förtjusning gått till glassbilen och handlat svensktillverkad glass av  ett svenskt  bolag.  Nu gäller det att ta reda på var det finns SIA  och Triumf-glass,  för det är väl fortfarande svenskproducerad glass? Favoritglassen (från min mjölkproduktätartid) är Klings glass. Kling är ett familjeföretag i Mariestad. Den dag även Kling säljs till Nestlé eller blir en del av Unilever då är hoppet ute för den som vill ha god glass gjord i Sverige av ett svenskt bolag.

För säkerhet skull vill jag påpeka att jag egentligen inte tycker att det är viktigt att ett bolag är svenskt men jag handlar hellre svenskt och lokalproducerat än mulitnationellt och transporterat.

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback