Nytt kommunalråd?

Folkpartisten Jan-Ove Jerrestål meddelade idag att han avgår från sitt uppdrag som kommunalråd i höst eftersom han av familjeskäl flyttar till Stockholm. Intressant är att han gör detta efter att partiet fastställt sina listor. Det innebär att det är ett hastigt och oplanerat beslut som naturligtvis väcker många frågor. Frågor som förmodligen bara Jan-Ove och hans närmaste kan besvara.

Jan-Ove har varit kommunalråd och gruppledare för folkpartiet  sedan valet 1998. Om jag ska vara ärlig så kommer jag att sakna personen Jan-Ove Jerrestål men jag kommer inte att sakna politikern. Han är en trevlig och lättsam människa som av någon anledning agerar precis tvärtom som politiker. Vem som kommer istället vet vi ännu inte. Troligtvis vet inte folkpartiet det heller.

Första namnet på kommunfullmäktigelistan brukar också vara gruppledare för partiet. Andranamn efter Jan-Ove är Karolina Hilding, en i sammanhanget ganska oprövad politiker. Jag tror att folkpartiet nu kommer att  diskutera om listan ska stuvas om eller om partiet vågar satsa på Karolina, förutsatt att hon är intresserad av uppdraget.

Min förhoppning är naturligtvis att folkpartiet får så få röster att partiet inte får någon kommunalrådspost av egen kraft även om det är bättre att folkpartiet (förutsatt att partiet har en bra kandidat) får en kommunalrådspost än att moderaterna får det.

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback