har vi flyktingar i svenska läger?

Denna dag började med två debatter på Fyrisskolan. Först år två och sedan år tre. Under debatten för år 2 var det fler applåder och sympatier med s-v-mp-sidan, stackars kd fick inte mer än ljumma artighetsapplåder. Under år 3-debatten applåderades istället slagkraftiga inlägg. Så mitt rösta, rösta rätt, rösta rött möttes med jubel, liksom centerns pensionera persson (min replik om att den som vill pensionera persson kan rösta på Lars Ohly togs också väl emot). Även här var det kd som fick svalast bemötande.

Dagens hjärnsläpp stod moderaterna för. I debatten om integration och hur välutbildade människor med rötter i andra länder ska få kvalificerade jobb menade moderaterna att vi inte ska sätta människor i läger när de kommer till Sverige. Man kan ha olika åsikter om hur flyktingförläggningarna fungerar men kallar man dem för läger då vet man inte vad läger är.

Det var uppenbart att moderaternas budskap inte var populärt. Flera elever som tagit moderaternas rockmärken på vägen in till debatten tog av sig dem och slängde dem på golvet. Heja Fyrisskolans elever!

Direkt efter debatterna och lunch var det dags för intervju för nyhetsprogrammet ABC. Inslaget sänds på fredag och ett längre inslag kan ses på webben. Efter inslaget i tv kan man chatta med mig på ABC:s hemsida, dvs. fredag 19.30-20.00.

I
ntressant? Andra bloggar om: ,

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback