Vem kör miljöbil?

TV4 har gjort en undersökning av vilka bilar som ordföranden för kommunernas miljönämnder kör. I Uppland är det ingen som kör miljöbil. Enköpings ordförande uttrycker det att man ska separera jobb och privatliv. Det var nog ett av de sämre argument jag hört. Jag tycker att man kan vara ordförande i en fritidsnämnd utan att idrotta och man kan vara ordförande i en skolnämnd utan att ha barn i skolan men man kan banne mig inte vara högst ansvarig för miljöfrågorna i en kommun och samtidigt inte göra sitt bästa för att leva miljövänligt.

De är så pass dyra säger en annan ordförande som har tre bilar i sin familj bl.a. en BMW 525. Jag kan möjligtvis acceptera att man kör sin gamla bil för att man inte har, eller inte anser sig ha, råd att köpa en ny bil. Ett annat skäl kan ju vara att man planerar att köpa en miljöbil men inte riktigt hittat den man vill ha än.

Vi avvaktade med att köpa miljöbil eftersom vi inte riktigt hittade en bil som passade oss i andra avseenden. Till slut insåg vi att vi kunde få vänta länge. Så när vi hittade en begagnad Ford Focus flexifuel till rimligt pris slog vi  till. När det kommer en miljöbil från den biltillverkare vars bilar min man helst vill ha, i det miljöbilsutförande som jag helst vill ha och med de funktioner som vi i övrigt vill ha, då får vi se om priset på bilen och vår privatekonomiska situation kommer överens.

Andra bloggar om 
, , ,

Kommentarer
Postat av: Galaxa

"Enköpings ordförande uttrycker det att man ska separera jobb och privatliv." Den var bra! Som exempel på enfald i all sin prakt, vill säga!

2007-08-22 @ 11:19:55
Postat av: Jimmy

Helt underbart. Håller själv på att göra en sida om miljöbilar och det är ju skrämmande när våra beslutande politiker i miljöfrågor inte tar sitt ansvar.

Och som Galaxa säger i sitt inlägg så var kommentaren om att separera sitt jobb och sitt privatliv "Den var bra!". Samtidigt tycker jag du har fel i att man inte behöver idrotta om man sitter i en fritidsnämnd. Som beslutsfattare anser jag att man _ska_ hålla på inom själv. Att politiker söker tjänster utav olika slag inom politikens alla hörn bara för att de inte vill ta ett annat jobb är skrämmande. Har man inte intresset att själv pyssla med det man beslutar om så ska man låta bli.

Postat av: Ilona

Jag tycker inte att man ska behöva idrotta för att sitta i en idrotts- eller fritidsnämnd men man måste se till att man är uppdaterad och kunnig inom fritidsområdet.

Tyvärr har jag sett allt för många exempel på politiker som är så intresserade av vad de själva pysslar med att de mer företräder sig själva än väljarna.

2007-10-15 @ 09:07:01
Postat av: Jimmy

Problemet som jag ser det idag är att politiker är ett yrke i sig vilket är rätt absurt.

En människa som har makten att besluta om något ska också vara insatt/aktiv själv inom området annars kan man aldrig fatta kloka beslut.

Sen förstår jag självklart att det kan gå överstyr, men jag ser hellre att det går överstyr än att det inte går alls.

2007-10-22 @ 20:40:48
URL: http://www.xn--miljbil-d1a.info/blogg
Postat av: Ilona

Men politiker är inte ett yrke. De allra flesta politiker är fritidspolitiker som har ett arbete. I Uppsala får fritidspolitikerna arvode och ersättning för förlorad arbetstid för de sammanträden som de går på men ingen ersättning i övrigt. Ordförande och vice ordförande har ett månadsarvode på allt från 1 400 kr i månaden upp till 14 000 kr i månaden för ordföranden i de fyra tyngsta nämnderna.

2007-10-23 @ 10:45:43
Postat av: Taraldjuni

Congratulations on a job well done. Thanks

2009-03-17 @ 11:54:52
URL: http://www.enequist.dk/taraldjuni

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback