Kommunalråd smörjer kråset på gratis julbord

Det är väl mycket nu med julbord och julluncher sa en representant för ett fackförbund som jag träffade i veckan. Jag tänkte efter och kom fram till att jag inte gått på en enda jullunch och inte ett enda julbord i år. Jag har inte ens fått i mig en jullandgång. För att ändå få äta julbord i år betalar jag själv för att få äta julbord med mina gamla arbetskamrater i Stockholm i morgon.

Finns det några kommunalråd i Uppsala som smörjer kråset på gratis julbord? De flesta går på det julbord som ett av de större företagen bjuder på i början av december. Jag valde bort det eftersom jag inte tycker att jag haft så mycket med det företaget att göra, förutom att jag träffat representanter på våra näringslivsträffar. Julfrukosten som en av konkurrenterna bjöd på kunde jag inte gå på så där tog jag inte ens ställning till om jag skulle gå eller inte.

Nästa år kommer jag kanske att gå på det där julbordet, om det blir av och om jag blir bjuden. Ibland måste man ju gå på sådana där tillställningar för att det är där man träffar människor, det är där man knyter kontakter och det är där man visar att man finns.

Ett julbord och en julfrukost är alltså vad jag har blivit inbjuden till. Kanske blir majoritetens kommunalråd inbjudna till mer. Jag vet ju inte eftersom jag var kommunalråd i majoritet från 30 januari till 31 oktober 2006 så julen missade jag. Fast det året har jag för mig att det var julbord på julfesten som ordnas för hela kommunledningskontoret och som vi kommunalråd också får delta på.

På det stora hela verkar det inte som om Uppsalas kommunalråd får smörja kråset på gratis julbord i någon större omfattning. Förmodligen i mycket mindre omfattning än vad våra väljare tror.

Andra bloggar om
, och ,

Jag försökte mig på att skriva bjudjulbord men det blev ett väldigt svårtläst ord.

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback