Noll intresse från högeralliansen för park och natur

Timmen är sen och jag är trött, så trött att jag inte ens kommer ihåg vad jag hade tänkt blogga om från dagens kommunfullmäktige. Tror att det dels var inledningen, dels debatten om natur, miljö och infrastruktur.

I debattens inledning, under den så kallade gruppledarrundan, fick vi i oppositionen höra att vi inte lyssnade på väljarna när vi förde fram kritik om konkurrensutsättningar, utmanarrätt och upphandlingar. Högeralliansen tycks helt ha missat att vi företräder våra väljare, inte deras, vi i oppositionen kan inte företräda borgerliga väljare. Det är inte vår roll. Efter att jag påpekat att högern gärna får argumentera för varför de inte tycker som vi men att de aldrig kan säga att vi har fel eller inte får tycka som vi gör, lugnade de ned sig. Mycket märklig argumentation var det.

Under naturavsnittet frågade jag flera gånger varför det varken fanns text, mål, uppdrag eller ekonomiska satsningar på park och natur. Ingen från högeralliansen gick upp och redogjorde för sin politik, eller snarare varför det inte fanns någon politik. Maria Gardfjell (mp) frågade varför trafikkommunalrådet Cecilia Forss inte gick upp i trafikdebatten och jag hängde på och frågade varför natur- och parkkommunalrådet Cecilia Forss inte gick upp och var hon var någonstans. Cecilia ropade från sin plats, här är jag, och sedan gick hon ut ur salen, utan att ens lyssna färdigt på debatten inom sitt ansvarsområde.

Intrycket efter en dags debatt är att högern inte tar debatten. Kanske kan de inte försvara sin budget, för att de vet att den är dålig, eller också så vill de bara förminska fullmäktiges roll i den demokratiska processen. Oavsett vilket är det märkligt att högern inte tar debatten och inte argumenterar för sin politik.

Andra bloggar om
, , , ,

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback