Brutna löften

När man som moderaterna, folkpartiet, kristdemokraterna och centern har varit i opposition i tolv år är det lätt att helt missuppfatta vilka möljigheter som man som politiker har att genomföra det man vill. Under förra mandatperioden togs det fram en vision om en mulitarena på Österängen. En vision som vissa borgerliga företrädare i fritids- och naturvårdsnämnden energiskt försökte få upp på nämndens bord för beslut. En vision som många förstod inte var realistisk, dels alldeles för dyr, dels inte högst prioriterad i en stad som inte ens har en riktig ishall eller friidrottsarena och en fotbolls-/bandyarena som är stort behov av upprustning.

Efter majoritetsbytet gick den nya ordföranden i Fritids- och naturvårdsnämden ut med multiarenan på Österängen. Här skulle visas på handlingskraft som den tidigare majoriteten saknade! Enligt
Radio Uppland ville Ali Moulavi se något sorts beslut redan innan årets slut.  "- Om ett sådant beslut fattas under 2007 kan man räkna med att arenan står färdig 2010 eller 2011, spår Ali Moulavi."

Idag kryper Ali Moulavi till korset: "Frågar du mig så är det ingen realistisk vision, den kostar mycket och det kan vänta ett tag till." säger han till Radio Uppland.

Efter ett tag i majoritet lär man sig att inte lova sådant som man inte kan hålla. Måntro Ali Moulavi har lärt sig det nu?

Andra bloggar om , ,  

Kommentarer
Postat av: Galaxa

Fast den förra majoriteten borde ju också vara lite generade och minnas sina svikna löften. Bara som ett exempel: Nannaskolan för Uppsala Musikklasser. I en paketlösning hade man löst situationen för bl.a. Uppsala Musikklasser och Stenhagen. Men så bytte man inrikting, eller så hade det hela tiden varit den inofficiella agendan,
(Vad var det Jeanette Escanilla sa: "Det är en klassfråga"?), och vips så bestod paketet enbart av ny skola till Stenhagen. Vilken lågoddsare!

2007-10-22 @ 12:33:51
Postat av: Ilona

Jag kan inte svara för hela majoriteten men vänsterpartiet har aldrig lovat eller drivit en flytt av musikklasserna till Nannaskolan. Nu blev ju beslutet att rusta Nannaskolan för musikklasserna. Så vad var det svikna löftet?

2007-10-22 @ 15:52:13
Postat av: Galaxa

Att de skulle få flytta in år 2004. Ett sviket löfte av den dåvarande majoriteten (s, vp och mp)i Uppsala kommun.

Sant är att vp inte drev en flytt för Uppsala musikklasser, men vad var skälen till att man kände sig tvungen att motarbeta den? Det undrar jag fortfarande. Det kan väl ändå inte vara så att det sitter en samling bildade människor valda för vp i Uppsala och på allvar tycker att det är en klassfråga att elever i en kommunal musikskola ska få lokaler lämpade för musikundervisning och lämplig tillgång till lokaler för kemi, idrott och slöjd? Om det är så, har man ju liksom bestämt sig för att konservera klassamhället.

2007-10-22 @ 16:16:19
Postat av: Ilona

2004 hamnade kommunen i en djup ekonomisk kris som innebar att det inte fanns pengar till upprustning. Den ekonomiska krisen hade ingen förutsett.
Även dagens majoritet kommer att få prioritera bland sina löften om ekonomin svänger. Det är en annan typ av svängning än den som Ali Moulavi tvingades till, dvs. p.g.a. att han är ovan vid att styra.

När det gäller musikklasserna så har vänsterpartiet varken lovat eller motarbetat en flytt. Däremot så valde vi i den ekonomiska verklighet som drabbade oss 2004 att prioritera Stenhagen.

2007-10-23 @ 15:42:34
Postat av: Galaxa

Och VARFÖR valde man att prioritera Stenhagen?

(Och då menar jag alltså själva anledningen till man prioriterade en sprillans ny skola i Stenhagen inkl planer på 'medborgarkontor'och annat som är jättefint och bra och som jag personligen skulle vilja fanss överallt, men knappast har att göra med vad som är nödvändigt för en ung människas grundutbildning)

Jag är lite långsur, som du märker... Speciellt efter Jeanette Escanillas uttalande om klassfrågor i lokalradion då.

2007-10-24 @ 11:15:37
Postat av: Ilona

Vi prioriterade en satsning på skolan i Stenhagen för att det samtidigt är en satsning på Stenhagen och dem som bor där.

2007-10-26 @ 10:57:17
Postat av: Galaxa

Och musikklasseleverna behövde ingen satsning?

Dessutom byggs Stenhagens nya skola så stor att man kasnke nu måste lägga ner en annan. Jag är inte förvånad!

2007-10-26 @ 16:05:54

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback