Inget Bälinge på Studenternas

Igår skrev jag ett inlägg om att Bälinge IF inte får spela sin sista hemmamatch i allsvenskan på Studenternas IP. Tyvärr så lyckades jag trycka på fel knapp och radera hela inlägget. Idag nöjer jag med mig att konstatera att Uppsala har en bit kvar innan vårt enda lag i fotbollsallsvenskan får samma status som lagen i superettan och div 1 och 2. Det är tydligen könet och inte prestationerna som avgör.

Jag förutsätter att den ansvariga nämnden Fritids- och naturvårdsnämnden ber Bälinge om ursäkt och tydligt klargör att det inte får gå till på det här sättet. Det är bara  genom tydliga ställningstaganden i ansvarig nämnd som den tjänstemannaorganisation som fattar besluten kan förmås att tänka nytt och agera annorlunda.

Uppdatering: har tittat på TV4:s morgonnyheter via datorn och hör nämndens ordförande, moderaten Ali Moulavi, säga att man naturligtvis inte skulle gjort så här om det varit en viktig match. Så tydligen blir det varken ursäkt eller markering från det hållet. Ali säger sig ha förståelse för att de är "ledsna och arga". Jag undrar om han använt uttrycket ledsna och arga om det varit Sirius, dvs. herrar som fått sin sista match flyttad?
Andra bloggar om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Galaxa

"Ledsna och arga" hade inte används om ett herrlag! Det har du helt rätt i Ilona!

2007-11-03 @ 00:37:01

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback