Näringslivet ingen del av samhället

Kommunstyrelsen är ibland en lustig sammanslutning. Framför allt när majoriteten ska försöka förklara varför den inte tycker om våra förslag. Idag t.ex. skulle vi fatta beslut om den internationella strategin. Det var tredje gången som strategin var uppe i kommunstyrelsen och den har blivit lite bättre för varje gång. På förra mötet tog högermajoriteten bort ordet samhällsaktörer och ändrade det till väsentliga aktörer samt lade till näringsliv. Majoriteten menade då att samhällsaktörer förde tankarna till facket och liknande organisationer.

Idag fick vi som argument höra att i samhällsaktörer ingår inte näringsliv och akademi. Jag undrar om Uppsalas näringsliv och de båda universitet håller med om att de inte är samhällsaktörer utan att de står utanför samhället?

Min blogg har ju ibland blivit en diskussion om ordens betydelse. Jag kanske överreagerar men jag kan inte förstå hur moderaterna tolkar ordet samhällsaktörer när man menar att näringsliv och universitet inte är samhällsaktörer.

Andra bloggar om
, ,   

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback