Äntligen asptrappa

Efter sju sorger och åtta bedrövelser invigs idag asptrappan vid Islandsfallet. Det blev ett stort rabalder för ett år sedan när borgarna i Gatu- och trafiknämnden bestämde att inte bygga någon asptrappa. Trots att det fanns bidrag från staten, föreningar och allmänhet och trots att det redan byggts en annan fiskpassage som inte skulle fungera utan den vid Islandsfallet.

Trycket blev så stort att de tvingades ändra sig. Då känns det lite konstigt att det är moderater som ska inviga, de som egentligen inte vill ha den.  Vi som slagits och kämpat för asptrappan får nådigt komma och lyssna när trenne herrar talar.

Aspen är Upplands landskapsfisk och är rödlistad (sårbar). När aspen leker på våren är det ett skådespel som är väl värt att se. Det kanske är lite tidigt att hoppas att vi ska få se asplek i centrala Uppsala redan i vår men förhoppningsvis hittar aspen upp genom passagerna i år och hittar spännande lekplatser till nästa år.

image140Bilden kommer från Uppsala kommuns hemsida och nyhetsartikeln om att asptrappan invigts. Eftersom det är en och halv timme kvar till invigningen var jag tvungen att kolla mitt inbjudningskort noga men jag kom ihåg tiden rätt. Det är en nitisk informatör som lagt upp nyheten innan den har hänt.

Läs mer om när högern stoppade bygget här.

Häng med och se aspleken i Edsån, Rotebro, med guide den 24 april, mer info finns här.

Uppsala,  fisktrappa, 

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback