Det går inte att komma undan

Under min studenttid satt jag i Uppsala studentkårs fullmäktige i några år. Om jag inte minns fel satt jag så länge att jag hade blivit ålderspresident om jag inte bett om en ersättarplats det sista året. I år stod jag på Vänsterns studentförbunds lista eftersom jag studerat en kortare kurs den här terminen. Tanken var väl inte i första hand att jag skulle bli vald till kårfullmäktige utan att visa mitt stöd för vänsterns studentförbund. Med 0.2 rösters marginal blev jag invald på personröster och vid dagens konstituerande fullmäktige visade det sig att jag inte kom undan, jag var ålderspresident.

Ålderspresidenten (eller ålderman som det också kallas i mindre jämställda termer) är den som har suttit längst och därför får vara den som öppnar och leder förhandlingarna tills en ordförande är vald. Lite kul att sitta ordförande på studentkårens konstituerande fullmäktige även om vi valde en mötesordförande efter ett tag,

Jag har ju inte planerat att vara studentpolitiker och jag vill inte ta upp plats för andra så jag kommer nog att avsäga mig uppdraget. Om du är en av de 21 personer som kryssade mitt namn kan du väl lämna en kommentar och tala om vad du tycker.

Andra bloggar om  , , ,


Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback