Centern och FRA-drick

Centern och FRAdrick FRAderley kommer nu med ett nytt revolutionerande FRA-förslag: en generell massavlyssning av svenskar ska inte få ske, säger FRAdrick till SvD. Hela 99 % av FRAdricks "trupper" är med på banan.

Vad menar Fradrick med svenskar? Ska min konversation med min bror i Ungern avlyssnas, jag är svensk men inte han? Om jag skickar ett mail till min svenska kusin i USA eller min son i Norge får då den konversationen avlyssnas, de är ju svenskar även om de bor i andra länder?  Om jag skickar ett mail till en av mina vänner som bor i Sverige men inte är svensk medborgare, kommer det då att avlyssnas?  Ska centern ge flyktingförläggningarna särskilda ip-adresser så att dessa kan avlyssnas, för de som vistas där är ju inte svenskar i lagens mening?

Jag blir egentligen inte klok på vad centerpartiet vill. Om man menar det som framkommer i tidningsartiklarna, och bortser från FRAdrick Fraderleys uppdelning i svenskar och icke svenskar, ska man alltså bara kunna spana på utländsk trafik. Trafik där en svensk dator är inblandad ska enbart avlyssnas om "till exempel terrorhot planeras". Vad vill centern uppnå med sin nya version av FRA-lagen och hur vet man när "terrorhot planeras"?

Positivt är i alla fall att centern försöker rädda sin heder och öppnar för en ändring av FRA-lagen. Kanske går det att hitta en acceptabel lösning. Än så länge håller jag mig  till vänsterpartiets linje: riv upp lagen.

Klokare blir man kanske om man läser Aftonbladet, DN, Jinge, Alltid rött, Christian Engström

Kommentarer
Postat av: bullen

Hej!

Sett den här?

http://www.1000apor.se/tv/da-skinkade-jag-pa-henne-utav-bara-helvete

Lustigt eller olustigt?

2008-08-23 @ 11:39:26
Postat av: Bullen

Är den här lilla "humorsketchen" lustig eller olustig?http://www.1000apor.se/tv/da-skinkade-jag-pa-henne-utav-bara-helveteDöm själva!

2008-08-23 @ 19:49:24
Postat av: Lars Rudström

Jag är så förb-t trött på allt sjavs om FRA-lagen! Lägg ner hela det nuvarande förslaget och överlåt i stället åt våra svenska kommunister att ge ett förslag och så får de lägga fram det inför riksdagen.

Det spelar inger roll om SAP eller Alliansen lägger fram ett nytt förslag, kommunisterna kommer ändå att vara tvärtemot. Låt Stalins moderna svenska hejdukar få bestämma för en gång skull! De hade ju sina kärvänliga kontakter med STASI då det begav sig, så de har ju den djupaste erfarenheten av oss alla.

2008-08-24 @ 21:56:45
URL: http://www.rudstrom.se

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback