Utbildningsministern vill ha sämre resultat i skolan

Nu är jag allvarligt oroad. Vi har en utbildningsminister som vill att resultaten i skolan ska försämras bara för att rädda sitt eget ansikte. Eller hur ska man annars tolka följade uttalande:

- Bara jag kan visa att resultaten i skolan sjunker så kommer min trovärdighet inte att påverkas. Det kommer jag att kunna. (källa
SvD).

Ansvariga politiker brukar annars vilja visa att det blir bättre men inte Jan Björklund. Hela hans politiska karriär är uppbyggd på kritiken mot skolan och tydligen måste den svenska skolan bli sämre än vad den är för att hans trovärdighet ska upprätthållas. Alliansvärlden är verkligen uppochnedvända världen.

Andra om Jan Björklund: Alliansfritt Sverige, SR, Kulturbloggen, DN

Andra bloggar om ,

Kommentarer
Postat av: Galaxa

Vilken negativ gubbe han är! Påminner om en lärare jag hade som gav minuspoäng på de fel vi hade i ställer för pluspoäng för de rätta svaren. Den som hade minst minus var bäst!!!

2008-08-29 @ 09:30:18
Postat av: Jonas

Jösses vad du kan vrida till det... Jan Björklund har många bra poänger och vill väl.

2008-08-29 @ 09:56:43
Postat av: Fredrik

Han jagar mer billiga poänger än han har bra.

Inte lämpligt för en utbildingsminister

2008-08-29 @ 15:46:48
Postat av: Lowe Aspviken

Jag kan inte se att han har några goda idéer alls. Han vägrar prata med elever, han lyssnar inte på skolpersonalen och han ger högaktningsfullt tusan i pedagogikforskarna. Resultatet blir att hans politik bygger på hörsägen, vantolkningar och det-vet-väl-alla-argument. Jag tror att han i detta uttalande oavsiktligt har sammanfattat sin egen politik så väl som någon annan kan.

Postat av: thomas

Mannen förefaller förblindad av ett sjukligt hat mot sosseflummeriet som han nu projicerar på skolan, det liknar den primitive krigarens hat mot den lede fi, ett hat som tränger undan förnuft och medmänsklighet och rättfärdigar alla medel.

Snart rustar han väl upp stridskusen...

2008-08-29 @ 17:24:22

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback