Barn behöver vara hemma med mamman

Idag fattas beslutet om att Uppsala kommun ska införa vårdnadsbidrag från och med i höst. Jag deltar inte på kommunfullmäktige eftersom vi beslutade oss för att inte delta med fler än de som skulle upp i debatten. Detta som en protest mot att vår seriösa återremiss behandlats på ett oseriöst sätt och med ett extra kommunfullmäktige.

Fick en mindre chock när jag satte på lokal-tv-n och hörde Gustaf von Essen säga att det är mammorna som kristdemokraterna vill ska vara hemma, för det är det ju så menade von Essen att barn mår bäst av att vara med sin mamma till upp mot 24 månaders ålder.

Vänsterpartiets Jesper Wiklund höll med kristdemokraternas Petra Oscarsson om att  skillnaden i åsikt om vårdnadsbidraget är ideologisk: Alla kan hålla med om att kristdemokraterna inte är ett feministiskt parti, det är vänsterpartiet, sa Jesper.

Jämställdhetsnördarna, i folkpartiet tänkte jag säga men det sa jag inte, fortsatte von Essen i ett senare inlägg. Kan det bero på att folkpartiets Karolina Hilding betygade att folkpartiet inte instämmer i åsikten att det är mammorna som ska vara hemma. Folkpartiet vill ha vårdnadsbidrag men har inga åsikter om vem som väljer att vara hemma.

Jämställdhetsnördar? Mammorna ska vara hemma? Skönt att vi ändå fick höra vad kristdemokraterna verkligen tycker i denna fråga och om jämställdhet. Så rättframma brukar de normalt inte vara.

Fullmäktigedebatten kan man se
här. Pressens rapportering av att vi avstod från att närvara på sammanträdet och avstod från arvode kan man bl.a. läsa här och här.

Tillägg: Nu sa Gustaf von Essen att han sökte ett bra ord och tittade på Johan Lundqvist och då dök jämställdhetsnörd upp.

Andra bloggar om  förskolan,  ,

Kommentarer
Postat av: Catarina

Ja, den var bra, men de får allt betala oss bättre för att hålla oss borta från arbetslivet.

Postat av: Galaxa

Ja, tänk att det fortfarande går att bli chocakd över vad Gustaf von Essen säger! ;-) Annars trodde man ju att han hade sagt allt dumt redan...

2008-06-27 @ 11:13:55

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback