Kommunerna måste bli bättre på jämställdhet

Vänsterpartiet lanserar ett nytt statsbidrag där kommuner premieras för bra jämställdhetsarbete. Bidraget ska betalas ut till de kommuner som har små löneskillnader mellan kvinnor och män första året och till de kommuner som minskat löneskillnaderna de kommande åren.

Intressant förslag men det förutsätter ju att kommunerna vet om det finns några  osakliga löneskillnader. I Uppsala har vi ju faktiskt ingen aning eftersom vi aldrig jämfört löner på det sättet. Nu tolkar jag förslaget, så som det beskrivs på
DN Debatt, som att man bara tittar statistiskt på sammanlagd lönesumma i kommunen. Det blir ju ett för byråkratiskt system att basera stadsbidrag på jämförelser mellan och inom yrken.

Jag rekommenderar min partiledning att komplettera förslag med att riktiga lönekartläggningar och handlingsplaner ska göras av kommunerna, annars räcker det ju egentligen att en manlig stadsdirektör ersätts av en kvinna för förhållandena mellan mäns och kvinnors löner ska förändras.

Det var förresten intressant att höra Karolina Hilding (fp), det kommunalråd i Uppsala som sägs vara ansvarig för jämställdhetsfrågorna, säga till Radio Uppland att "det är något vi håller på med hela tiden" när radion frågade om och när kommunen ska göra en riktig lönekartläggning och handlingsplan. Detta trots att den borgerliga majoriteten avslagit varje förslag från oppositionen om att en arbetsvärdering ska göras. I hela den långa debatten i Radio Uppland sa Karolina inte en enda konkret insats för jämställdheten utan sa saker som "det är bara snack", "det är klart att jämställdheten är prioriterad" (här tror jag att hon faktiskt gjorde tillägget att "allt är prioriterat") osv. Lyssna på debatten mellan mig och Karolina Hilding om jämställdheten i Uppsala kommun här. Den som är statistiskt intresserad kan ju räkna antalet gånger som frasen "det är självklart" förekommer i debatten.

Andra bloggar om , , ,

Kommentarer
Postat av: Anonym

Den som är statistisk lagd kan också räkna hur många gånger jag använde det lilla ordet "ju" i denna bloggpost, kanske lika många gånger som Karolina sa självklart i radion.

2008-03-13 @ 15:00:33
Postat av: Anders B Westin

Hej!

Har funderat rätt länge på denna vinkling.

På 50-70 talet strejkade männen till sig högre löner. På 70-90 talet kom resultatet i många manliga yrken. Lönen för arbetare nådde tjänstemannalönen och ibland tom mer.

Varför gör inte kvinnor samma sak. Strejkar och slår näven i bordet. Kan kännas tröstlöst med denna debatt år efter år då det bara pratas och pratas.

Är det inte lite jävlar anamma som behövs. Prata kan man ju göra hur länge som helst.

2008-03-13 @ 21:10:29
Postat av: Ilona

Glöm inte att kvinnor länge kämpat för högre löner och strejkat för såväl högre löner som för lika lön för lika arbete. Det har varit många strejker bland kvinnor, och då oftast inom industrin.

När det gäller de nuvarande kvinnoyrkena, vård och omsorg, blir det lite mer komplicerat. Det finns inte längre någon särskild organisering för kvinnor, män och kvinnor är med i samma fackföreningar, och facken har ägnat sig mer åt de mansdominerade yrkena än de kvinnodominerade. På senare år har ju t.ex. LO prioriterat kvinnodominerade yrken med resultatet att mansdominerade (med högre löner) fackförbund vill lämna LO.

En annan komplikation tror jag är att kvinnodominerade yrken handlar om människor. Man kan strejka om man jobbar i industrin, då drabbas ekonomiska värden. Strejkar man inom äldreomsorgen drabbas människor som riskerar att dö eller skadas allvarligt.

Oavsett om kvinnor strejkar eller inte för att nå högre lön så måste vi som är arbetsgivare, dvs. kommuner och landsting, vara beredda att betala högre löner. Ur ett arbetsgivarperspektiv måste det ju vara bättre än att medarbetarna strejkar. Åtminstone tycker jag som vänsterpartist inte att kvinnor ska behöva strejka sig till högre löner hos offentliga arbetsgivare.

2008-03-14 @ 09:39:16
Postat av: Joakim Lindqvist

Det är skandlöst att kommunen inte har genomfört en lönekartläggning! Lagbestämmelsen i Jämställdhetslagen har funnits i många år nu. Det kan bli vitesföreläggande för Uppsala kommun...

2008-03-14 @ 16:37:16
Postat av: Anders B Westin

Ilona jag förstår dina argument men ändå någonstans finns en känsla av att det saknas det där spm jag menar är jävla anamma. Något primalt ungefär som ett kollektivt vrål. Ja tom något primitivt som att nu får det bara vara nog.

Jag är själv en fredlig och ordentlig person som gillar dialog. Men någon stans går en gräns då samtalen blir som menlösa pärmvärmare.

Är vi inte där?

Sedan kan jag ju i min kommmun (s) se att man tom lockar in unga flickor till äldrevården med morötter som betalt körkort och mobiltelefon. (ngt slags ny manipulationskultur) Det enda alternativ jag kan se till strejk är helt enkelt att unga kvinnor väljer att utbilda sig till näringsliv och företagssamhet i så hög grad att det uppkommer en brist på kommunala anställda och att därmed lönen åker upp.
Driv en kampanj att kvinnor skall bli kreativa tekniker så det uppkommer en personalbrist inom landsting och kommun. Då åker lönerna upp.

2008-03-14 @ 17:08:29

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback