Våld mot kvinnor

I måndags anordnades ett seminarium om det ökande våldet mot kvinnor med  representanter för Mansnätverket för kvinnofrid, kurdiska kvinnoföreningen,  Polismyndighetens familjeenhet, Nationella Kvinnofridslinjen samt Brottofferjouren. Dagen efter hittades en kropp i Fjällnora friluftsområde, den dödade Tubay Mavi. Hennes make har medgett att han försökte gömma hennes kropp men menar att hennes död var en olyckshändelse efter ett bråk. Man ska naturligtvis inte gå händelserna i förväg men ska man tolka Aftonbladet  blev hon ett offer för det våld mot kvinnor i nära relationer som varje år dödar i snitt 17 kvinnor.


Så vitt jag kan minnas har jag aldrig träffat Tubay men jag har träffat en av hennes systrar vid flera tillfällen. Mina  tankar går till henne och resten av familjen.

På lördag är det internationella kvinnodagen. I Uppsala har det inte planerats några manifestationer med tema våld mot kvinnor. Jag kan ändå tänka mig att just våldet mot kvinnor kommer att bli ett inslag i den demonstration som anordnas.

Samling i slottsbacken kl.12:30
Avmarsch till stora torget kl13:00
Därefter möte på Stora Torget med talare och kultur

Öppet hus på Café Mumrik från kl 15 med musik föreläsningar och häng!(Kungsgatan 61 mittemot centralstationen)

Arrangörer: Feministiskt Initiativ, FUGS, Gröna Studenter, Grön Ungdom, Internationella Kvinnorförbundet för Fred och Frihet, Kvinnor för fred, Miljöpartiet De Gröna, S-kvinnor i uppsala. Ung Vänster i uppsala län, Uppsala Pride, Uppsala Studentkårs Jämlikhetsgrupp, Vänsterns Studentförbund, Kvinnomaktsgruppen

Andra bloggar om , , ,  


Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback