1 maj i siffror

Igår den 1 maj gick flera demonstrationståg genom Uppsala. Enligt pressen var kristdemokraternas störst men pressen rapporterar också att deras tåg bestod av vuxna och barn. Så jag förmodar att deras tåg varit betydligt mindre än vårt om inte föräldrarna släpat med sig sina barn.

Förr hade vi en del barn i vårt 1 maj-tåg men de är färre nu. De flesta verkar välja att lämna barnen hemma med en förälder medan den andra går i tåget. Vi borde kanske börja med de heliumfyllda ballongerna igen och göra demonstrationen roligare för barnen. Det gör ju en hel del på deltagarstatistiken om en person från en vänsterfamilj demonstrerar eller om hela familjen på 4-5 personer går med.

Enligt den officiella statistiken som Upsala Nya Tidning presenterade var vänsterpartiet 485 (590 enligt våra egna räknare), socialdemokraterna 446 och kommunistiska partiet 80 personer. Det innebär att ca 1000 personer demonstrerade i Uppsala på 1 maj. Kan tänka mig att en hel del åker till de större tågen i Stockholm.
 8 500 lär ha demonstrerat med vänsterpartiet i Stockholm i år.

Det är lite konstigt egentligen att pressen jämför kd:s tåg med 1 maj-tågen. Kristdemokraterna 545 personer demonstrerade inte på 1 maj. Deras tårtkalas kan väl inte anses som något annat än en demonstration mot 1 maj.

Bilder från vår demonstration finns på www.vansterpartiet.se/uppsala. Mitt tal kommer att läggas upp där också.

Kommentarer
Postat av: Anders Eriksson

Enligt socialdemokraterna själva var de 600 i tåget och 800 på mötet. Och en av de jag pratade med vid sossarnas möte på Vaksalatorg tyckte inte att det såg ut som att Kd/Livets Ord var fler än 200.

2008-05-02 @ 15:22:58
Postat av: Johan

Och i västkustens pärla, Göteborg, var vi 1800 som trotsade regnet enligt den lokalaborgarblaskan GP.

Postat av: Björn Fridén

Vi ska inte glömma CUF som samlade 26

2008-05-02 @ 20:03:35
URL: http://www.alliansfrittsverige.blogspot.com
Postat av: Lars Ollah

Tänk att KDS hade ett större tåg tack vare att de s l ä p a d e med sina stackars gråtande barn och tvingade dem att gå.

Så synd att jag missade ditt 1:a maj tal men det var väl samma rappakalja som vanligt. Ska försöka titta på bilderna så man får se hur AFA ser ut utan maskering.

2008-05-03 @ 18:21:35

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback