Satsning på barn och miljö

Vänsterpartiets budget, eller Inriktning Verksamhet Ekonomi, för 2009-2012 är nu presenterad. En budget innehåller ju så mycket och det går inte att komma ifrån att vårt förslag har vissa likheter med socialdemokraternas och miljöpartiets. Det är en fördel om vi ska bilda koalition att vi har mycket gemensamt i vår politik men det har nackdelar när man ska försöka kommentera och presentera olika saker. Eftersom vår presskonferens låg sist så vill man ju inte få rubriken "vänsterpartiet satsar också på . . ."

Vi lyfte därför sådana saker som vi är ensamma om och sådant som sossarna och mp-arna inte fått ut. Här är ett urval:

- Sänkta avgifter inom kommunala musikskolan
- Sänkta busspriser och speciella sommarkort för barnfamiljer och ungdomar
- Plan för upprustning av lekplatser och ökad upprustningstakt
- Sänkta avgifter på bad på Fyrishov
- Fler personliga ombud
- Utökad tid i hemtjänsten
- Plan för hur behoven hos äldre invandrare ska mötas
- Fler cykelbanor
- Utbyggd kollektivtrafik
- Alla investeringar i infrastruktur ska vara inriktade mot ett fossilbränslefritt samhälle

osv. osv.

Hela förslaget kommer förhoppningsvis snart att finnas tillgängligt på webben.

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Alla partier som visar upp sina förslag till förbättringar, som man sjäv ser det, borde också samtidigt ge exempel på det som försämras. För en prioritering ger ju alltid motsatsen också.

2008-05-27 @ 18:09:46
Postat av: Ilona

till skillnad från högermajoriteten så sänker vi inte skatten och vi lägger inte heller pengar på utförsäljningsadministration. Satsningar på bl.a. öppen källkod och miljövänlig energi som vindkraft gör att pengar kan sparas och användas till annat.

2008-05-28 @ 10:58:00
Postat av: Galaxa

Sänkta avgifter å Fyrishov! Det är ju självklart! Jag tycker att det är pinsamt att det inte finns ett kommunalt bad dit man kan gå och simma utan att det ska kosta så mycket! En simhall borde räknas in i den kommunala struktur, som ska ge medborgarna något tillbaka på det man betalar i skatt,
tillsammans med bibliotek och kollektivtrafik m.m. Det är ju ingen mening att betala till det allmänna om det allmänna sedan ska ta ut hutlösa avgifter!

Lägre avgifter på kommunala musikskolan? Ja, det är väl bra, men ännu viktigare är ju att barnen inte hinner bli vuxna innan de ens får plats! Att vänta flera år på att spela sitt instrument är ju en halv livstid för ett barn. Förresten verkar det inte som om Uppsala Kommun är intresserade av musik ö.h.t. Det betraktas som finkultur och därmed något förkastligt. Nu senast är det Uppsala Musikklasser som återigen blir hänvisade till omöjliga lokaler för musikutövning. Det skulle aldrig hända att hockey-klasserna skulle få en halv isbana! Men musikklasserna är tydligen inte "folkliga" nog att få stöd från politiker och tjänstemän. Vad är problemet? Fick alla ledande tjänstemän och politiker stå längst bak i kören och mima, när de gick i småskolan, eller vad är det för hemska minnen som gör att de måste hämnas på 10-15-åringar av idag? Vet du, Ilona, vad haken är?

2008-05-28 @ 17:25:23
Postat av: Ilona

Det blev lite fel. Det vi satsar på är kortare köer och sänkta avgifter, på sikt differenierade.

2008-05-28 @ 22:59:16
Postat av: Galaxa

"kortare köer och sänkta avgifter" Utmärkt! Hoppas verkligen att den satsningen kommer snart! Det skulle glädja många barn!

2008-05-30 @ 00:41:14

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback