Äntligen elturbin

Sopförbränningsanläggningen i Uppsala har saknat möjlighet att producera el. Därför belades Vattenfall med en miljöskatt, en miljöskatt som Vattenfall valde att lägga ut på sina kunder. För Uppsalas del betydde det höjda avgifter på sophanteringen och en mer miljövänlig sopförbränningsanläggning fanns inte tillgänglig, ingen i närheten hade kapacitet att ta emot Uppsalas sopor. Dessutom är det ju knappast miljövänligt att transportera soporna heller.

Nu har äntligen Vattenfall beslutat att komplettera anläggningen med en elturbin. Det innebär att våra sopor omvandlas till både värme och el. Bättre för miljön och ett bättre resursutnyttjande. Det här visar hur effektivt det är med miljöskatter. Skatterna får företagen att bättra sig. Sedan får Vattenfall och moderaten Gunnar Hedberg prata om miljönyttan hur mycket de vill i
UNT. Det är de ekonomiska argumenten som har använts tidigare. När Vattenfall höjde avgifterna p.g.a. miljöskatten var det de ekonomiska konsekvenserna som fick kommunstyrelsen att agera. Tidigare var det märkligt tyst.

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback