Trista kokböcker med Expressen

Expressen ska börja sälja kokböcker. Under de närmaste 20 veckorna ges 20 olika kokböcker ut. Jag kollade listan över kokböckerna och konstaterade att de är rätt trista. Jag kommer inte att betala 69 kr för någon av dem, utom möjligtvis "Afrika". Den största bristen är att det är recept från precis samma länder som brukar vara med i kokböcker, med det möjliga undantaget Ryssland. Var är de annorlunda och spännande recepten från västra Europa, England, Belgien, Holland m.fl. Var är de annorlunda och spännande recepten från östra och mellan-Europa,  Polen, Tjeckien, Bulgarien, Ungern m.fl.?

Tacka vet jag alla recept på internet, här kan man hitta det mesta - bättre och gratis. Bl.a. denna underbara sida med bra och genuina recept på ungersk mat: Ungersk mat. Prova riktig gulasch, en pörkölt eller varför inte fiskskoppan halászlé?

Listan

· 1. "Italien", 5-7 november

· 2. "Frankrike", 12-14 november

· 3. "Sydostasien", 19-21 november

· 4. "USA", 26-28 nov

· 5. "Svensk vinter & jul", 3-5 december

· 6. "Spanien", 10-12 december

· 7. "Grekland", 17-19 december

· 8. "Mellanöstern", 23-26 december (kommer tisdag)

· 9. "Indien", 31 december-2 januari

· 10. "Japan & Korea", 7-9 januari

· 11. "Kina", 14-16 januari

· 12. "Sydamerika", 21-23 januari

· 13. "Karibien", 28-30 januari

· 14. "Afrika", 4-6 februari

· 15. "Ryssland", 11-13 februari

· 16. "Italien due", 18-20 februari

· 17. "Sverige vår", 25-27 februari

· 18. "Bakat från hela världen", 4-6 mars

· 19. "Desserter från hela världen", 11-13 mars

• 20. "Grillat från hela världen", 18-20 mars

Kommentarer
Postat av: Galaxa

Åt gulasch häromdagen. Tillagad av äkta ungrare. En av de mest ultimata maträtterna som finns!



Varför behövs det två stycken italienska kokböcker? Och inte en enda från Bosnien? Eller Polen och Ungern? Mat fr Hawaii och Samoa är också lite spec. och borde göras mer känd.


OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback