Ingen skattesänkning 2009

Det är knappt man tror att det är sant men högeralliansen har beslutat att inte sänka skatten 2009. Det blev för magstarkt att spara över 100 mnkr samtidigt som man sänker skatten. Visserligen verkar det inte riktigt som moderaterna håller med om det, allt tyder på att moderaterna tvingades ge sig för de andra partierna. Dels har Gunnar Hedberg (m) tydligt deklarerat att löftet om skattesänkning ska hållas (ABC), dels verkar han beklaga beslutet i dagens Upsala Nya Tidning: "Det väldigt tråkigt, Uppsalaborna hade behövt pengarna som skattesänkningen ger väl så bra som kommunen".

Trots den uteblivna skattesänkningen måste kommunen spara, samtliga nämnder förutom barn- och ungdomsnämnden, utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden samt överförmyndarnämnden ska skära ned sin verksamhet med 1,5 %. Hårda tider stundar för Uppsalaborna.

Med det ekonomiska läget som är finns ingen annan lösning än att återgå till den skattenivå som gällde 2006, innan högern började med sina skattesänkningar. Återgår man till den skattesatsen behöver kommunen bara skära ned på en enda sak, vårdnadsbidraget.

Oppositionens kommentarer finns här.


Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback