Välsignad pedofili och incest följden av könsneutrala äktenskap?

I tidningen Dagen gör dess chefredaktör ett upprop för det olikkönade äktenskapet. Hon manar  till folklig opinion och vill att bloggarna ska resa sig i försvar för den nuvarande äktenskapslagstiftningen och ge Göran Hägglund eldunderstöd: "Kunde allmänna opinionen mobiliseras i den tekniskt komplicerade frågan om FRA-lagen borde detta vara fullt möjligt även i äktenskapsfrågan", skriver hon.

Chefredaktören Elisabeth Sandlund har på ett sätt lyckats, hela 32 bloggar skriver om hennes artikel. Fast kanske inte riktigt i den riktning som Sandlund skulle önska sig. Många bloggar är positiva till könsneutrala äktenskap.

I sammanhanget kan det ju också vara intressant att se vad kristdemokraterna i svenska kyrkan tycker: "Den logiska och teologiskt grundade spärren mot att bejaka månggifte och äktenskap mellan syskon och på sikt även pedofili och andra perversioner kommer att vara borta om Kyrkomötet säger ja till välsignelse av homosexuella" skriver de bl.a. i sina 20 argument i en vädjan till ledamöterna i Kyrkomötet. Kyrkan ska vara "en trygg hamn för alla människor" skriver de på sin förstasida. Tror nog att de glömde skriva dit heterosexuella, för personer som inte är heterosexuella eller som ifrågasätter rådande könsnormer är uppenbart inte välkomna i kristdemokraternas svenska kyrkan. Länk: Kristdemokrater i Svenska kyrkan.

Andra bloggar: AntigayretorikHBT-sossen, Svensson, Kyrkoordnaren,

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback