En riktig rödgrön röra

Mona Sahlin backar från att dörren för vänsterpartiet är stängd. Det låter som om hon är missförstådd och felciterad. I förrgår sa hon att dörren var stängt. Idag är tongångarna annorlunda. Det är svårt att förstå att Mona Sahlin så kunde missta sig på reaktionen inom sitt eget parti och fackföreningsrörelsen. Det gör att vänsterpartiet borde överväga ordentligt om man kan ingå i en regering som leds av en statsminister som så dåligt tolkar stämningar och som dessutom inte vågar stå för sina ord. Nu är det i och för sig så att alternativet till den regeringen är än sämre, en Sahlin-/Eriksson-/Wetterstrand-regering eller ännu värre, en Reinfeldt/Björklund/Olofsson-regering. (nej, jag glömde inte Hägglund, kd åker förhoppningsvis ur riksdagen).

Inte blir det bättre av att Maria Wetterstrand fortsätter att kategoriskt hävda att vänsterpartiet inte ska ingå i det samarbete som syftar till en koalitionsregering efter nästa val men ger Sahlin tillåtelse att prata med Lars Ohly. Hur i hela friden ska vänsterpartister kunna samarbeta med en sådan människa? Hur i hela friden ska man kunna åstadkomma något med tre partiledare/språkrör som inte har koll på vad de vill och vad de säger. Snacka om rödgrön röra.

Nu gäller det glömma det här och se till att det blir styrsel på Mona, Maria och Peter. Bakom dem, åtminstone bakom Mona Sahlin om än inte bland hennes närmaste, finns det vettigare människor och de kan vara den grund som politiken kan byggas på. Kanske kan det här innebära att Sahlin blir tvungen att byta ut några av sina närmaste män. Om ett dåligt ledarskap inte får effekter för ledaren brukar det få det för de närmaste.

Läs även vad Lars Ohly säger eller varför inte Aftonbladets artikel med den underbara rubriken Sahlin gör en pudel för vänstern. Rubriken är inte bara roligt välfunnen, den är också underbart dubbeltydig.

Här i Uppsala låter vi oss inte påverkas av vad som händer på riksnivå. Vi närmar oss varandra alltmer. Jag har inte förlåtit socialdemokraterna för deras maktbegär och dess konsekvenser efter valet 2006 men en vänsterseger i nästa val är viktigare än gammalt groll.  Allt är glömt!

Kommentarer
Postat av: Göran Andersson

Kommentarer jag inte tycker om tar jag bort, skriver du. Det brukar vara så inom den delen av vänstern som fortfarande sneglar på metoderna från Josef Stalins dagar. Så nu får du väl utöva din makt och cencurera det här inlägget då.Avundsjuka gillar du inte heller skriver du. Hur kan du då trivas i ett parti som har avundsjukan som livselixir?

2008-10-14 @ 22:39:12
Postat av: Ilona

Det måste vara på någon av borgarbloggarna som du sett att kommentarer som blogginnehavaren inte gillar tas bort. På min blogg står, och har gjort så under längre tid: "Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort."Blogginnehavaren är ansvarig för vad som står i bloggen. Pul och andra lagar gäller. Under de nästan tre år som jag haft denna blogg har jag tagit bort 4-5 kommentarer, varav två var av en polisanmäld stalker, en en grov ärekränkning av tredje person och de/den övriga rasistiska. Därutöver tar jag regelmässigt bort spam- och reklamkommentarer.

2008-10-17 @ 10:28:21

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback