Stjärnfamiljer inget hot mot kärnfamiljer

För några veckor sedan lanserade de rödgröna begreppet stjärnfamiljer. Stjärnfamiljer ska inte ses som motsatsen till kärnfamilj utan som ett samlingsnamn för olika familjekonstellationer, där även kärnfamiljen ingår. (S, V, MP om stjärnfamiljer)

I lördag hävdade Göran Skytte att lanseringen av stjärnfamiljen innebär att vi rödgröna ser ner på kärnfamiljen. I detta har han helt fel. Stjärnfamiljen utgår från olika familjebildningar, där inte den ena ses som bättre än den andra. Kärnfamiljen är lika mycket värd som andra familjebildningar. I artikeln hävdar han att majoriteten av familjer i Sverige är kärnfamiljer, bestående av mamma, pappa, barn. I själva verket så lever majoriteten i familjer bestående av 1-2 personer, det kan vara en eller två vuxna eller en vuxen och ett barn. Några mamma, pappa, barn-familjer är det inte tal om.

Borde man inte kunna tala om andra familjebildningar än kärnfamiljen utan att det ska ses som ett förakt för kärnfamiljen?

Skyttes text är några dagar gammal så istället för att bemöta den i alla des delar hänvisar jag till HBT-sossarna och Niklas Hellgren,

Bra argument hittar man också Facebookgruppen Värna Stjärnfamiljen, Gå med!

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback