Spårtrafik bra för Uppsala

Moderaterna har visst en ny ledamot i Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Idag har hon en insändare i Upsala Nya Tidning. Faktagranskning tycks inte höra till den nya moderatens prioriterade sysselsättningar. Då tänker jag inte i första hand på att hon påstår sig vara ny miljö- och hälsovårdspolitiker utan hennes åsikter om spårvagn.

Eftersom hon är uppväxt i Göteborg konstaterar hon att spårvagnar bullrar, att de tar plats och att de är trafikfarliga. Hon avslutar sin insändare med följande "Fram­tidens teknik kommer att ge möjlighet för elbussar, vars batterier kan laddas vid terminalerna."

Om hon nu tror så mycket på framtidens teknik varför bryr hon sig inte om att kolla upp dagens teknik? Dagens spårvagn är tyst, säker och ytsnål och skiljer sig från den äldre spårvagnsteknik som finns i Göteborg, inte minst den spårvagn som fanns i Göteborg förr.

Elbussar med uppladningsbara batterier kan kanske komma i framtiden men än så länge försvinner allt för mycket energi vid uppladdningen och batterierna måste vara väldigt stora för att orka med en buss en längre körsträcka. Elbussar kan inte heller ersätta spårtrafik eftersom bussar har kapacitetbrister. I den stora stad som Uppsala är på väg att bli räcker inte en buss på frekventa sträckor, spårvagnen kan ta så mycket fler passagerare.

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Spårväg är inget alternativ i stadsmiljö.Det är bara att se på Göteborg.

773 olyckor.

Så många materiella skador och personskador inträffade på Göteborgs Spårvägar 2007."I jämförelse med järnvägsdrift och tunnelbanedrift är spårvägsdrift behäftad med högre risker, baserat på alla avlidna och allvarligt skadade i relation till dettransportarbete som utförs.

Det hänger samman med att spårvägarna delvis delar utrymme med vägtrafiken.

Av de tre trafikslagen på bana är det också spårvägarna som har högst risker för resenärerna."** 2008:26 Sika statistik

2010-02-03 @ 13:44:09

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback