Inget piratparti i Uppsala

Piratpartiet funderar visst på att ställa upp i kommunalvalen för att driva frågan om fri mjukvara och öppen källkod,enligt Ekot. Partiet har inte bestämt än om det ska ställa upp i Uppsala säger Mattias Bjärnemalm till TV4. Eftersom både vänsterpartiet och miljöpartiet driver frågan om fri mjukvara och öppen källkod i Uppsala så behövs inte partiet här i alla  fall.

Kommentarer
Postat av: E-mannen

Jag ställer mig också väldigt tvekande till att PP ska ställa upp kommunalt, men din argumentation blir lite som att säga att "MP har inte i kommunalvalet att göra eftersom C redan driver deras frågor".Ett visst skillnad på fokus finns nog mellan V/MPs sätt att driva frågorna och om PP skulle göra det. :-)

2009-06-23 @ 17:27:13
Postat av: Anonym

Inte om det är öppen källkod och fri programvara för kommunala verksamheter som man vill driva. När miljöpartiet kom så drev man bara miljöfrågor och övrig politik berodde helt på de ledamöter som valdes. Skillnaden var dock att MP hade en miljöpolitik som de flesta partier saknade då.

2009-06-23 @ 20:48:08
Postat av: Mattias Bjärnemalm

Hej IlonaFrågan om fri mjukvara är en konsekvens av vår informationspolitiska grundsyn, inte summan av den. Den ska snarare ses som ett exempel på vad Piratpartiet kan tillföra kommunalt.Mer om vilka kommunpolitiska frågor som kan drivas av Piratpartiet diskueras här:
http://forum.piratpartiet.se/Topic117423-22-1.aspxMvhMattias Bjärnemalm

2009-06-24 @ 12:05:09
URL: http://ungpirat.blogspot.com

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback