Tveksamma byggen

Det byggs i Uppsala och ännu mer ska det byggas. Bra med tanke på bostadsbristen men ibland känns det som om det går lite väl fort. I torsdags morse fick jag se en skiss på hur man tänkt sig bygga vid Seminariet. Hus i Seminarieparken och hus på den gamla fotbollsplanen. För mig känns det verkligen konstigt att det finns planer på att bygga igen den fina trädgården, även om det enligt programuppdraget ska anläggas en park där. Om nu själva seminariebyggnaden ska bli en privat musikskola så innebär det att det blir en skola med begränsad skolgård när fotbollsplanen bebyggs. Det blir en skola utan möjlighet att ha gymnastik utomhus t.ex. Jag har inget principiellt emot att det blir bostäder på fotbollsplanen. Det kan bli riktigt bra med bostäder där och i den lilla skogsdungen som avskiljer seminariet från vägen men det hänger inte riktigt ihop med tanken på att seminariebyggnaden ska leva vidare som grundskola. Dessutom saknas det ytor för lek och spontanidrott i området om man bygger både på fotbollsplanen och i parken.

Ett annat byggprojekt som jag är mycket tveksam till är den bilbro som planeras i Kungsängsesplanadens förlängning tvärs över evenemangsområdet Kap, ungefär i höjd med bangolfanläggningen. I bilden nedan ses Kenneth Holmstedt och Niclas Malmberg med platsen för den  tilltänkta bron bakom sig.  Bangolfen skymtas mellan träden.

Niclas med platsen för bilbron i bakgrunden

Kommentarer
Postat av: Karl Hever

Tanken med bron vid Kungsängsesplanaden är att förlänga vägen under järnvägen till Björkvägen och stänga järnvägsövergången vid Vimpelgatan. Det är vad en av tjänstemännen har förklarat för mig.Sen undrar jag när de håller på att bygga vid järnvägen vid Seminariet varför kommunen och Banverket inte redan nu beslutar sig om att bygga tunnlar och stänga igen järnvägsövergångarna vid Seminariet och på Börjegatan. Banverket och kommunen verkar genuint ointresserade av att lösa de järnvägsövergångarna som återstår utanför resecentrum och Gamla Uppsala dvs Vimpelgatan, Seminariet, Bergsbrunna och Börjegatan.

2009-08-08 @ 16:00:54

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback