Bandyfinal med såväl herrar som damer

Ojojoj vilken bandydag. Två tronskiften på en och samma bandyfinaldag. IFK Nässjös triumf har jag väntat mig men kanske inte redan i år. Västerås vinst över Edsbyn hade jag väl inte riktigt vågat tro på men hoppades ändå på den. Jag har haft Edsbyn som favorit under flera bandyfinaler men nu var det dags för ett byte. Så snygg skridskoåkning som Västerås presterade kom inte Edsbyn i närheten av, varken i den här matchen eller i de tidigare semifinalerna på Studan. Snygg skridskoåkning var det inte tal om på damfinalen, där var det kamp och vilja som avgjorde. Medan herrfinalen länge var lite trist p.g.a. avvaktande spel från båda sidor var damfinalen kamp redan från början. Nedan är det Nässjö som firar sin SM-buckla.

Sedan två år tillbaka spelas finalerna på samma dag och damer och herrar firar tillsammans på Slottet. Fördelarna är många men det finns också några nackdelar. Största nackdelen är att det är samma biljett till båda matcherna. Det innebär att antalet åskådare på dammatcherna har minskat. De som väljer att utnyttja sin biljett på damfinalen är färre än de som väljer att inte gå p.g.a. att de måste betala ett högre pris för biljetten. Bl.a. så har den tidigare så stora AIK-klacken reducerats till en handfull. Samtidigt som det är en nackdel med färre tittare så ligger det något i att det ska kosta lika mycket att titta på en SM-final oavsett om det är damer eller herrar som spelar. Varför ska dambiljetterna vara billigare?

De här frågorna leder ju osökt över på frågan om kvotering, om det har Stockholmsvänsterns Mattias Ericson skrivit på SVT Opionon:
Ihåliga argument mot kvotering.

firande av seger i sm-final i bandy 2009


Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback