Bussa Schyman på Weimers

Just nu rasar debatten om äktenskap på Newsmill med anledning av Linda Skugges skilsmässa. Många har skrivit inlägg för och emot äktenskapet, bl.a. Gudrun Schyman och Linda Skugge själv. Gudrun Schyman har sina poänger och jag håller med om mycket av det hon skriver men ändå så kan jag inte ta till mig det riktigt. Gudrun Schyman har oftast ett ovanifrånperspektiv. Det gör att bra åsikter försvinner i någon sorts motvilja mot det hon säger, en motvilja som mer utgår från hur hon säger det än vad hon egentligen säger. Det är synd för diskussionen om äktenskap och kärnfamiljsidealet förtjänar ett bättre öde än detta.

Kristdemokratiska ungdomsförbundets ordförande, Charlie Weimers, gör mig mörkrädd. Han menar på fullt allvar "att leva inom en intakt familj är dessutom ett av de främsta skydd ett barn kan ha mot att växa upp i fattigdom eller att utsättas för våld ifrån en närstående."  Rösta bort kristdemokraterna från riksdagen i nästa val annars riskerar vi att få in denne unge man i riksdagen. En ung man som säger "att vägen framåt är att stärka kärnfamiljen som norm i samhället. En man som säger att han kämpat för att bevara äktenskapet och kommer kämpa emot de förslag om månggifte som kommer resas när äktenskapsdebatten dör efter riksdagens votering.

Han vill bevara äktenskapet genom att kämpa mot människors rätt att ingå äktenskap. Läs hans inlägg och håll med mig om att om det är någon som man skulle bussa Gudrun Schyman på så är det honom. Är detta kristdemokraternas framtid?

UppdateringBloggvärldsbloggen skriver att jag ogillar Schymans tankar men det är tvärtom. Jag gillar hennes tankar och håller med om det mesta. Det är därför som jag kritiserar hennes sätt att framför dem. Om till och med jag som är håller med om mångt och mycket har svårt att ta till mig det hon säger hur ska då de som inte håller med kunna ta till sig någonting?

Kommentarer
Postat av: Veronica Svärd - Intersektionen

Nåja, Schyman är ju inne på sin fjärde man under "äktenskapliknande förhållanden" (vad det nu innebär) och kan väl sägas ha samma underifrånperspektiv som alla andra som skilt sig.

Postat av: Peter Ingestad

Linda Skugge är bra. Hon sager rakt fram vad hon tycker. Hon står för äkta jämställdhet. Rödgrön pervofeminism, däremot, går bara in för att förnedra män genom statlig tvångsmakt, och befria maktens kvinnor från varje spår av ansvar. VÄCK MED RÖDGRÖNA RÖRAN!

2009-03-07 @ 08:05:31
URL: http://singleswingle.blogspot.com/
Postat av: Ilona

Jag vet att Gudrun Schyman har gått igenom en hel del i sitt liv men det hindrar inte att hon framställer sina åsikter ovanifrån, trots att hon skulle kunna ha ett annat perspektiv. Kanske är det samma drag som ligger bakom att hon inte kunde fortsätta som partiledare i vänsterpartiet.

2009-03-07 @ 10:22:59

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback