Vänsterpartiet mest aktiv mot övervakning av internet

En majoritet av kandidaterna till EU-parlamentsvalet är negativa till Ipred rapporterar SvD. Undersökningen är gjord av Sydsvenska dagbladet. Där framgår vilka som försvarar och vilka som är emot lagen. Däremot framgår inte vilka partier som agerar mot förslag om övervakning etc. i parlamentet. Det är märkligt tyst om att det är en vänsterpartist som är mest aktiv i frågan.

Bloggaren Save the web har helt rätt i sin kritik av att vänsterpartiet inte tillräckligt lyfter fram att EU-parlamentarikern Eva-Britt Svensson har varit den parlamentarikern som agerat mest för ett fritt internet. Det behövs inga piratpartier i parlamentet när det redan finns politiker som Eva-Britt.

Vänsterpartiet är ett parti med en heltäckande parti och i valmaterialet måste man göra ett urval. Möjligtvis beslutades innehållet i valmaterialet på ett så tidigt stadium att reklammakarna inte hann med att inse att frihet på internet skulle bli en så stor fråga. Någon annan förklaring kan inte finnas till att den inte finns med i tabloidtidningen.

Kommentarer
Postat av: hansp

För några veckor sedan skickade jag mail till folket i partistyrelsen om precis de här frågorna. Den ende jag fick svar från var Kalle Larsson, och han var postitiv. Jag var på 1 maj demonstrationen i Göteborg. Ung Vänster sade inget alls om de här frågorna, men Lars Ohly tog upp EP-valet och Britt-Marie Svensson, dock inte telekompaketet som sådant. Men ganska bra ändå.

I och med förlikningsprocessen och Sverige som ordförandeland så hoppas man ju att den här viktiga frågan får mer plats i svensk politik.


OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback