Desperation eller värderingar bakom KD:s välkomnande av Anna Anka

Kristdemokraterna måste vara desperata när partiets partisekreterare Lennart Sjögren säger att Hollywoodfrun Anna Anka är välkommen i partiet och inte bara välkommen utan: " Alla som delar våra värderingar om människors lika värde och familjens betydelse är välkomna hos oss. I vårt parti är det högt i tak. Min bild av det hon gått ut med är att hon har inställningen att hon själv som kvinna ska kunna fatta beslut om sitt vardagsliv och hur hon ska leva". (källa: Expressen)

När jag läste Anna Ankas debattinlägg så tolkade jag inte det som att hon som kvinna fattade beslut om sitt vardagsliv, i mina ögon menade hon att kvinnans plikt är att vara vacker och ställa upp på mannens önskningar, dvs. så långt från att fatta beslut som det bara går att komma.

Heder åt moderatkvinnornas ordförande som säger "Hon är välkommen att ansöka om medlemskap om hon skulle vilja det. men hon skulle nog inte känna sig speciellt hemma med de värderingar hon har."  Tydligen så stämmer Anna Ankas värderingar överens med kristdemokraternas.

Även om jag tror att Anna Anka medvetet provocerar med sina uttalanden och debattartiklar så ligger det naturligtvis hennes värderingar nära det hon framför, även om hon kanske inte är fullt så extrem i det verkliga livet.

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback