Härskarteknik när argumenten tryter

I morse bloggade jag om Centerpartiets Lars O Ericssons ogrundade personangrepp. En annan politiker som inte håller sig till saken och åsikterna är kristdemokraten Gustaf von Essen.  På senaste äldrenämnden när vår ledamot inte ville vara med om att konkurrensutsätta ännu fler av Uppsalas vårdboenden klämde ordförande von Essen ur sig: ”Eva Laurin vill ha det som i den gamla Sovjetstaten då”. Det är inte första gången von Essen använder den typen av retorik. Faktum är att flera i oppositionen t.o.m. lagt en skrivelse om ordförandens härskarteknik.

Om man vill ha det som i Sovjet när man tycker att Uppsalas äldreomsorg ska vara kommunal så är det nog många Uppsalabor som vill ha det som i Sovjet. Det är ju inte heller så konstigt att borgerliga politiker mer eller mindre skänker bort kommunala verksamheter om de anser att den offentliga sektorn är synonymt med Sovjetunionen.

Med tanke på att Lars O Ericsson inte sitter i äldrenämnden och därmed inte har hört Eva prata särskilt mycket så är ju hans angrepp taget ur luften. Eftersom Eva är en mycket klok person så anar jag en rädsla från de båda herrarna. Har man inga argument i sakfrågan så tar man till härskarteknikerna.


Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback