Sälj inte våra hyresrätter

Uppsalahems styrelse beslutade idag att tillåta ombildning av hyresrätter till bostadsrätter. Mot beslutet reserverade sig Miljöpartiets och Socialdemokraternas ledamöter. Vänsterpartiet har ingen representant och kunde därför inte reservera sig. I det pressmeddelande som gått ut om beslutet framgår det inte att Vänsterpartiet saknar representation.

Vänsterpartiet är det parti som varit mest aktiv mot ombildningarna men vi har fått agera på andra vägar. Läs mer om det i ett tidigare blogginlägg,
Oppositionspolitik, där jag konstaterar att det var Vänsterpartiets arbete som 2007 tillfälligt satte stopp för omvandlingarna.

Känner man inte till att Vänsterpartiet saknar representant kan man tro att Vänsterpartiet står bakom beslutet om omvandling, t.ex. av rapporteringen i UNT och Radio Uppland (uppdatering:UNT:s text har nu fått ett tillägg med vänsterpartiets uppfattning). Eftersom jag skickat följande mail till redaktionerna och även ringt upp dem hoppas jag att texterna ändras:

bild på rockmärkeVänsterpartiet är mycket kritiskt till dagens beslut om att sälja delar av Uppsalahems fastighetsbestånd för ombildning till bostadsrätter. Vänsterpartiet har ingen representant i Uppsalahems styrelse och har därför inte kunnat reservera sig. Det innebär också att ingen vänsterpartist har tillgång till Uppsalahems styrelses handlingar. Partiet har dock varit det parti som kraftigast arbetat mot en utförsäljning och i flera sammanhang agerat mot detta.

Så som pressmeddelandet från Socialdemokraterna och Miljöpartiet är utformat får man den uppfattningen att det bara var S och MP som reserverade sig, det framgår inte att det beror på att S och MP utgör hela oppositionen i Bolagets styrelse. Den som är inte är insatt kan därmed förledas att tro att Vänsterpartiet står bakom beslutet.


Kommentarer
Postat av: Galaxa

Vi behöver ha hyresrätter. Och även om vi inte behöver, så kanske vi vill. När det nu talas så mycket om valfrihet, skulle det inte skada om var och en hade större valfrihet att inte binda upp pengar och ta lån, om man inte vill.


OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback