Objektiv press? Inte UNT i alla fall

I Upsala Nya Tidning läste jag i morse att tidningen satsar på en objektiv granskning av valrörelsen. Ledarsidan har en politisk inriktning men på nyhetssidorna är tidningen neutral. Alla partier kanske inte får lika mycket utrymme utan utrymme ges i förhållande till storlek och inflytande men bevakningen är neutral, hävar tidningen. (Tyvärr inte på nätet) Ändå så har man idag en lång artikel om Alliansens partiledares besök i Uppsala. När de rödgröna partiledarna/språkrören var i Uppsala förra veckan så valde UNT att inte skriva om besöket.

Kanske dags för UNT att visa att man är neutral på nyhetsplats och inte bara hävda att man är det?

Kommentarer
Postat av: ztad

tja, det gäller att vända och vrida på begreppen. Själva nyheten är hyfsat neutral, medan urvalet är vinklat, kanske?

Ser man ju på prioriteten mellan olika nyheter i olika tidningar också. Jag läser DN, Corren (östergötlands största tidning, borgerlig), flamman och prollen, och även om nyheterna ofta är samma är det besynnerligt hur en sak kan vara notis på sidan 17 i en tidning och mittuppslag i en annan.

Postat av: Ilona

Jag hade inte artikeln tillgänglig när jag skrev blogginlägget så jag var inte tydlig med att UNT skriver att blocken sett över tiden behandlas lika och att intervjuerna med partiledarna ska ha lika stort utrymme.

Med neutral bevakning menade jag inte bara neutral i betydelsen opartisk i vinkling utan neutral i förhållande till vad man skriver om och hur mycket.

Tycker nog att UNT genom att skriva om alliansledarnas besök men inte om de rödgrönas besök visat att gårdagens programförklaring inte stämmer med verkligheten.

2010-08-31 @ 09:49:10

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback