Rädda studentbostäderna

Det är lustigt hur folk läser artiklar, förutfattade meningar verkar innebära att man läser in precis det man vill göra. Samma fenomen gäller för övrigt i debatter.

Idag har jag krävt att staten tar sitt ansvar för Studentstaden ska säkras som studentboende. Det statliga bostadsbolaget Vasakronan måste få direktiv att sälja till Akademiförvaltningen och studentnationerna. Jag har också sagt att i nödfall så borde kommunen gå in med ekonomisk stöttning.

Så här står det bl.a. i
UNT: "Ilona Szatmari Waldau kan alltså tänka sig att kommunen går in som finansiär för att höja det bud som ett konsortium av nationerna och Akademiförvaltningnen lagt." Ganska tydligt att kommunen inte ska gå in som köpare av bostäderna utan bara som extra finansiär. Trots detta ägnar någon en hel kommentar åt att läxa upp mig och förklara att nationerna är de bästa ägarna.

Vi vill båda rädda studentbostäderna åt studenterna och att nationerna ska gå in som huvudägare. Så jag undrar verkligen hur folk läser, kan man inte förstå det som står eller vill man inte förstå?


Kommentarer
Postat av: Erik

Förlåt Ilona !Gud så pinsamt, det var jag som fällde kommentaren och tänkte med min bakdel tror jag. Snabbt mediasamhälle, nyheter sprids och slukas i raketfart och det är lätt men fel att ta till sig en nyhet på det sätt man omedelbart tror att det är när man läst första raderna.Vi har helt olika åsikter om mycket tror jag efter att ha läst lite på din blogg, men man ska ändå hålla god ton och du gör det samt står för dina åsikter med namn och bild.Det finns så många politiska hetsbloggare på båda sidor som ägnar sig åt fulretorik snarare än saklig politiska uttalanden. Jag inbillar mig att det finns fler sådana på vänstersidan men det kanske är för att jag har ögonen öppna ditåt så att säga och för att de står i opposition nu inför valet och trycker på med alla medel.Vad jag vill ha sagt är att du ägnar dig åt mer sakliga politiska skrivelser, det är ovanligt och mycket tacknämligt hur olika åsikter vi än har :)Trevlig helg!2010-03-05 @ 15:44:01
Postat av: Ilona

Tack

2010-03-05 @ 16:37:11

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback