Privatiseringar ingen lösning på förskolekrisen

Har en insändare i dagens UNT:

Köerna till förskoleplatser i Uppsala är och har varit allt för långa och den ansvariga politikern Cecilia Forss (M) sätter sitt hopp till privata initiativ. När jag i slutet av förra året frågade hur hon skulle lösa krisen svarade hon bl.a. att en workshop för företagare har genomförts så att det finns producenter som kan starta verksamhet när kommunen hittar nya lokaler.

Cecilia Forss överlåter åt privata initiativ att lösa förskolekrisen istället för att själv ta ansvar. Man kan inte låta bli att undra om kön har tillåtits växa just för att föräldrar ska ta initiativ till att starta egna förskolor. När privata förskolor till och med kan starta i tomma kommunalägda förskolelokaler blir det tydligt.

Jag har ingenting emot t.ex. föräldrakooperativ som ett komplement till de kommunala men de ska startas som ett komplement och utifrån en vilja och tanke, inte för att det är det enda sättet att få fram förskoleplatser. Många föräldrar vill hellre ha kommunala förskoleplatser för sina barn.

Politikens främsta uppgift kan inte vara att privatisera de kommunala förskolor som finns och överlåta åt privata initiativ att starta nya. Det behövs en ny barnomsorgspolitik i Uppsala kommun.


Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback