Samkönad vigsel

I lördags vigdes de första homosexuella männen i Svenska kyrkan, rapporterar tidningen Dagen. Det är jättekul att den första samkönade kyrkliga vigseln nu har genomförts men det är inte första gången som homosexuella män gifter sig i kyrkan. Jag har tjatat om det här många gånger i bloggen, äktenskapslagstiftningen handlar om kön och inte om sexualitet. Homosexuella män och kvinnor har i alla tider gift sig i kyrkan men med någon av motsatt kön. I tider när homosexualitet var en skam och samkönade förbindelser förbjudna följde många homo- och bisexuella konventionen och gifte sig. Det nya är, som sagt, att nu kan de gifta sig i kyrkan med sin kärlek även om kärleken är av samma kön som en själv.

Kommentarer
Postat av: Drotte

Nåja, visst handlar det väl om sex, inte endast kön. Annars kunde man mycket väl vara vänner utan äktenskap.Du vill väl inte påstå att ett äktenskap mellan en man och en kvinna utan sex vore som ett äktenskap utan sex? Vore sex inte inblandat så skulle äktenskapet som institution inte existera.Det är tvärtom sexualiteten som är det unika med ett äktenskap. Òch fortplantningen är av naturliga skäl bland det viktigaste som finns på jorden, annars skulle vi dö ut. Och av den anledningen tar vi så allvarligt på äktenskapet.Det kan finnas många fler vi gillar men som vi inte alls vill ha sex med, eller hur?

2010-01-28 @ 14:30:33
Postat av: Lennart

"Det kan finnas många fler vi gillar men som vi inte alls vill ha sex med, eller hur?"

Självklart. Inte vill man ju stoppa upp den i tarmen på en annan kille! Hur kan en kyrka tycka om sånt?

2010-01-28 @ 17:34:43
Postat av: Ilona

Sex och sexualitet är inte samma sak. Genom tiderna har det funnits många homosexuella som inte "levt homosexuellt" eftersom det varit förbjudna känslor.

2010-01-28 @ 17:38:57
Postat av: ghayis

en man och en man kan inte bilda en familje , En kvinna och en kvinna kan inte bilda en familje , men en man och en kvinna kan bilda en familje . Så därför skapade gud dem från början en man och en kvinna . så därför lämnar mannen sina föräldrar och vara med sin fru . våran herre jesus christus hjälp oss att gå den rätta vägen

2010-01-28 @ 20:01:33
Postat av: KRISTEN BÖG I MALMÖ

är så himla trött på kristna som känner att dom kan döma homosexuella, när bibeln klart och tydligt säger att vi alla är syndar och därför inte berättigade att döma andra, den enda människa på denna jord som levt utan synd är vår herre jesus kristus.Vill också påpeka att vi väldigt många fal i bibeln lever efter en nutida syn där vi kristna inte har några problem att tolka bibeln efter tiden då texten skrevs , vad person som skrev genomlevt innan texten kom till och till vilket syfte det hade för människorna då.På tiden då paulus skrev romarbrevet t.ex så reste han genom greklan där det ansågs "heligt" att en medelålders man hade samlag (våldtäkt) med en yngre man.Snälla alla vi kristna kan vi inte bara sluta fördöma människor, och istället leva efter vad vår herre jesus predikade kärlek och gemenskap för våra medmänniskor.MvhEn Kristen bög i Malmö

2010-01-28 @ 22:43:29
Postat av: Ilona

Enligt bibeln får en man inte spilla sin säd så rent strikt får ju sex bara förekomma mellan kvinna och man i syfte att göra barn. Ska kyrkan och kyrklig vigsel bara vara till för dem som följer bibeln bokstavstroget, dvs. endast har sex i barnalstrande syfte?

Jag tycker egentligen inte att kyrkan ska ha juridisk vigselrätt men det är ju en helt annan diskussion.

2010-01-29 @ 13:34:15

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback