Vem lyssnar på en grön röst?

Centern har börjat kalla sig för alliansens gröna röst. Verkar som om det är det som är budskapet i årets valrörelse. Det intressanta med budskapet är att det inte säger någonting om Centerns miljöpolitik.

I Uppsalas budgetdebatt sa det centerpartistiska kommunalrådet att han var stolt över att Centern var alliansens gröna röst. Det fick mig att replikera att det måste vara bättre att vara stolt över en grön politik än att vara en grön röst i en allians som inte prioriterar miljöfrågorna. Själv skulle jag vara mer stolt över en grön politik i en majoritet än att vara en grön röst i en majoritet där de andra partierna inte lyssnar.

I Uppsala säger dessutom Centern att man är den gröna rösten men att tillväxten är viktigare än miljöfrågorna. Det är en ohämmad tillväxtpolitik som har försatt oss i de miljöproblem som vi har idag. Ska vi ha en tillväxt så måste tillväxten vara ekologiskt hållbar.

Att Centern är Alliansens gröna röst är det tydligaste beviset på att Alliansens miljöpolitik inte är mycket att hänga i julgranen.

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback