Nya moderaterna vann slipskamp med 13-1

Moderaterna ska inte längre se ut som Moderat och de får inte använda vilka ord som helst. Moderaternas nya profil nosades upp av Alliansfritt Sverige. Aftonbladet hängde på idag.

I En guide till de nya moderaternas utseende (kul titel faktiskt eftersom det huvudsakligen är en grafisk profil) kan man läsa att nya moderater lämnar slipsen och pärlhalsbandet hemma. För att vinna förtroende bör man också avstå från kostym och dräkt eftersom de skapar distans. (bilden nedan ett litet klipp från guiden) 

bild från grafisk profil med klädregler
Nya moderaterna styr ju här i Uppsala kommun så jag roade mig med att gå in och titta på fotografierna på Uppsala kommuns hemsida. 13 män bär slips, en av dessa har tagit av sig kavajen övriga har slips till kostym/kavaj. En har kavaj men väljer att ha en lite näsduk runt halsen istället och en har en vanlig tröja. Så av moderaternas manliga 15 fullmäktigepolitiker som finns på kort är det bara en som har den önskade lediga stilen. Två finns inte på bild. Huruvida Moderaternas sex kvinnor (det är alltså 17 män och sex kvinnor som representerar Moderaterna i kommunfullmäktige) har dräkt är svårt att avgöra men några kavajer kan definitivt skådas.

 För jämförelsens skull har jag också kollat på Socialdemokraternas fotografier och hittar tio män, varav en har slips. Det är ganska jämnt mellan kavaj och skjorta/tröja. Sossarna med kavajer har skjortor med uppknäppta knappar. Några av kvinnorna bär kavajer medan andra har tröjor (vilket ingen moderatkvinna har).

Vänsterpartiet då? Inte en slips men en och annan kavaj.

Trots att jag nu kollat två partier så har jag fortfarande inte hittat 15 bilder på män  så jag tar en titt på Miljöpartiet också. På så sätt fick jag ihop 15 fotografier av rödgröna män att jämföra med 15 fotografier av mörkblåa män:

Moderaterna vann (eller förlorade?) slipskampen med 13-1. Moderaterna är inte bara männens parti det är också slipsarnas parti.

andra som bloggat om moderaterna är Johan Westerholm, HBT-sossen,

 


Kommentarer
Postat av: Alexandra

Vilken härlig undersökning... bra skrivet!

Postat av: Ilona

jag har länkat till ditt inlägg nu också, samt ändrat min rubrik.

2010-03-05 @ 13:39:05

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback