Centern går (inte) som tåget

Miljöminister Andreas Carlgren (C) kom visst försent till ett möte i Uppsala igår. Han skyllde lite skämtsamt på att Förbifart Stockholm ännu inte är byggd, skriver Upsala Nya Tidning.

Så vitt jag vet kan spårbristen mellan Märsta och Uppsala innebära att man blir försenad ibland, däremot har jag aldrig hört att avsaknaden av en väg skulle innebära tågförseningar.  Han sällar sig därmed till sina partikamrater, och ministerkamrater, som visar sitt ointresse och okunskap om tåg öppet. Först var det Infrastrukturminister Åsa Torstensson som spontant undrade vad göteborgarna skulle göra i Borås, som svar på den rödgröna satsningen på höghastighetståg på Sveriges tredje största pendlingssträcka, Borås-Göteborg. Sedan var det partiledaren och näringsministern Maud Olofsson som försökte rädda sin kollega och partikamrat genom att säga att tåget mellan Borås och Göteborg tar 6,5 minut så då är det inget höghastighetståg. (Alliansfritt Sverige har ljudklippet)

Hur vore det om centerpartisterna åkte lite mer tåg, t.ex. tar tåget till Uppsala istället för att korka igen vägarna i Stockholm? Visst hade det passat bättre om miljöministern åkt tåg istället för bil till ett möte om Uppsala läns klimat- och energiarbete?

Kommentarer
Postat av: Oscar Sundevall

Om du inte visste det kan jag upplysa dig om att statsråd i regel åker bil kortare avstånd. Oavsett regering och parti. Av säkerhetsskäl.

Postat av: Daniel

Med tanke på att bil är bra mycket farligare än tåg så förstår jag inte varför man skulle vilja åka bil av säkerhetsskäl. Skulle haft någon go statistiker som kunde räkna ut hur 'farligt' det skulle vara för miljöministern att vara miljövänlig framför bekvämligheten och olycksrisken att bli skjutsad i fin svart bil.

2010-05-09 @ 10:32:39
Postat av: Oscar Sundevall

Jo, fast risken att bli överfallen i en SÄPO-bil är något mindre än på ett tåg, eller vad tror du? Det var vad jag menade med ovanstående kommentar.

2010-05-10 @ 20:34:11
URL: http://sundevall.blogspot.com

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback