En borgerlig budget är en borgerlig budget

Idag kom den borgerliga alliansens reviderade budget. Skatteintäkterna har ökat och regeringen har lagt ut ett extra statsbidrag till kommuner/landsting och i december ska vi besluta om hur dessa pengar ska användas.

Det finns många hål att stoppa pengarna i. Alliansen tycks få dessa pengar att räcka hur långt som helst. Den bästa trollkonsten står moderaten Cecilia Forss för. 21 mnkr ska räcka till att öka den tid som barn till föräldralediga och arbetslösa får vara i förskolan samt öka kvaliteten. 21 mnkr räcker tyvärr inte långt inom förskolan, där behoven är så stora.

Nu ska man väl inte klaga när borgarna i brist på egna idéer uppfyller några av de rödgröna vallöftena, som satsning på förskolan, Sävja kulturcentrum och klimatprotokollet. Utifrån den ekonomi och den skattesats som borgarna valt så blir det ju inte bättre än så här. Fast visst borde de sett till att även Alnäs och skolavslutningsarrangemanget Fett mé kärlek fått möjlighet att fortsätta.

En borgerlig budget är dock en borgerlig budet hur mycket angelägna satsningar man än plockar in från den rödgröna skuggbudgeten.

 


Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback