Blir det rätt personer i framtidskommissionen?

Vänstpartiet ska tillsätta en framtidskommission för att forma partiet inför framtiden. Framtidskommissionen ska tillsättas av partistyrelsen på fredag. Det låter bra men frågan är om man vågar vara framåtsyftande och tillsätta de rätta personerna. Det finns ett par personer som jag är övertygad om kommer att ingå i den här gruppen och som jag verkligen inte vill se där. Det finns ytterligare personer som jag också tror kommer att ingå och som jag jättegärna vill se i gruppen.

Vad Vänsterpartiets problem är har varit känt länge. På Vänsterpartiet Uppsala läns årsmöte 2007 kom Kalle Larsson från partistyrelsen och i hans föredragning ingick problemen och vart vi ville nå. Ändå så fortsatte trenden och det trendbrott som Kalle efterlyste och målade upp kom aldrig.

De vägval som jag tror finns är (med olika variationer) att anpassa politiken, att förpacka politiken med nya budskap eller att köra på och arbeta hårdare för att vinna människor får vår politik och ideologi. Miljöpartiet och Moderaterna verkar ha satsat på en blandning mellan att anpassa politiken och förpacka politiken med framgångsrikt resultat. Socialdemokraterna satsade på att anpassa politiken med misslyckat resultat och KD och V försökte vinna människor för partiets politik och ideologi men misslyckades.

Både Miljöpartiet och Moderaterna hade personer med visioner och som kunde ta fram strategier för att nå visionerna. Har vi en sådan person i vårt parti och om vi har en sådan person kommer hon att  få ingå i kommissionen?

Andra vänsterpartister som skrivit om framtidskommissionen är Jonas Sjöstedt, Pooma, Homo Politicus och Alltid rött alltid rätt

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback