Påskupprop med initiativtagaren

Det var en strålande försommardag när Charlotte Thérèse Björnström, initiativtagare till Påskuppropet, inledde uppropet i Uppsala. Förutom Charlotte Thérèse Björnström läste flera deltagare texter skrivna av utförsäkrade eller anhöriga till utförsäkrade. Flera musiker underhöll och tre politiker deltog i en kortare utfrågning. Vänsterpartiets Wiwi-Anne Johansson fick den största applåden när hon påpekade att sjukförsäkringen är en försäkring som vi arbetat ihop och inte ett bidrag. Enstaka burop hördes när kristdemokraten Emma Henriksson talade om allas vårt ansvar att se till vår nästa. Den buande mannen framför mig undrade om hon menade att vi ska ta hand om och försörja våra grannar och vänner istället för att de ska ha rätt till sjukförsäkring och kunna försörja sig själva.

Bland de deltagande kunde jag se flera vänsterpartister, socialdemokrater och miljöpartister men jag kände inte igen någon från de övriga partierna om man undantar den moderat som verkade vara där å yrkets vägnar.

Många tidningar skriver så klart eftersom initiativet spred sig över hela Sverige men UNT rapporter från Uppsala och Arbetaren har en intervju med initiativtagaren. DN publicerar TT-artikeln. Radio Uppland intervjuar Charlotte Thérèse Björnström.

Några vänsterpartister runt om i landet har bloggat om uppropet på sin ort: Malmö, Kalmar  och Kalmar igen.

Här i Uppsala kommer Vänsterpartiet att uppmärksamma påskuppropet även på 1 maj, bl.a. är Charlotte Thérèse Björnström inbjuden som opolitisk talare på vårt möte efter 1 maj-demonstrationen.

Kommentarer
Postat av: Paula

Jag blev så glad för uppslutningen för påskuppropet! Skrev också en post om det.


OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback