Dinamarca kandiderar

Nu har Vänsterpartiet fyra personer om säger sig kandidera till posten som ordförande för partiet. Två under 40 och två över, två kvinnor och två män, en öppen homosexuell och tre heterosexuella (eller rättare sagt inte öppna med sin sexualitet), en med invandrarbakgrund och tre utan, två från Västra Götaland och två från övriga Sverige, fyra feminister och ingen rasist.

På  ytan fyra helt olika kandidater med olika bakgrund men också fyra lika kandidater så till vida att det är bra politiker med en bra förankring i partiet. Oavsett vem vi väljer så kan det inte bli fel. Fortfarande så kan ju för övrigt valberedningen vaska fram någon helt annan och partiföreningarna kan nominera kandidater som inte valt att kandidera via pressmeddelande. Skulle partiet välja delat ledarskap så kan man ju tänka sig en som sitter i riksdagen nu och en som inte gör det nu men som kommer att kandidera i valet 2014.

Den senaste kandidaten, Rossana Dinamarca, har uttalat sig mot delat ledarskap och det framgår inte av tidningsartiklarna om hon bara kandiderar som ensam partiledare eller om hon också kandiderar som en av två.

Mer om Dinamarca i
SVD,

Patrik Renfors presenterar kandidaterna och Emil Berg ger råd.

Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback