Fullt fokus på Vänsterpartiet

Man kan konstatera att Lars Ohlys beslut att inte kandidera för ytterligare en mandatperiod som partiordförande har satt fokus på Vänsterpartiets kommande partiledarval. Idag upptas flera rikstäckande tidningar av vänsterpartister eller ledarskribenter som kommenterar, här är några exempel:

I
Feministiskt perspektiv förklarar Josefin Brink varför hon inte förklarar varför hon inte vill bli partiledare och utvecklar sin syn på en del feminstiska och ekonomiska frågor.

I Expressen är det Stig Henriksson som skriver om partiledarvalet, något som Erik Broberg kommenterar i sin blogg.

Rossana Dinamarca utvecklar sin syn på ordförandeskapet och partiets utmaningar i Dagens Nyheter. Kommenterat av bl.a. Erik Broberg.

Hans Linde skrev igår på Dagens Arena. Aftonbladets Daniel Swedin ägnade sitt ledarutrymme igår åt de kommande partiledarvalen, kommenterat av Jonas Sjöstedt.

Jerker Nilsson kommenterar alltihop på sin blogg.

Nu väntar jag på att Ulla Andersson ska bli mer aktiv i debatten. Det behöver inte ske genom debattartiklar i borgarpressen utan lika gärna i Flamman eller Vänsterpress. Men nackdelen med att hålla det internt eller halvinternt är att nog att man inte uppfattas som en stark kandidat av den stora pressen och därmed inte kommer att anses som ett trovärdigt alternativ av media och det påverkas nog även vi vänsterpartister av.

För övrig hittade jag denna intressanta annons när jag kollade Flamman idag:

inbjudan till utfrågning av Vänsterpartiets partiledarkandidater, 1 september ABF-huset Stockholm 19.00

Kommentarer
Postat av: Erik Edwardson

Det är en spännande och positiv tid i Vänsterpartiet nu. Personfrågorna är viktiga och nödvändiga att diskutera men jag hoppas vi kommer lyckas koppla dem till det politiska och organisatoriska arbete vi vill genomföra de kommande åren. Vi bör diskutera strategidokumentet. Vi får heller inte glömma att alla förtroendeposter som ska besättas på kongressen är viktiga. Det känns som en avgörande kongress. Jag är optimistisk.


OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback