Årets julklapp

Årets julklapp är den färdiga matkassen.  Det är ju positivt på något sätt att årets julklapp inte är en onödig pryl utan något användbart och jag erkänner att jag faktiskt köpt årets julklapp, första gången någonsin tror jag som jag lyckats pricka in den.

Samtidigt som vissa av oss har möjlighet att ge bort matkassar i julklapp så finns det de som inte ens har råd att köpa sig en själva. Hjälporganisationerna delar ut matkassar både i år och tidigare år till fattiga barnfamiljer och andra som inte har råd att köpa julmat.

Min julklapp till en person må vara en matkasse men Vänsterpartiets julklapp är vällagad mat till alla äldre, klicka på bilden för att läsa mer.


Varför hänger datum ihop?

En sak som jag tycker är konstigt är att datum hänger ihop. Ett år har normalt 365 dagar och olika händelser borde sprida ut sig jämnt över året men istället klumpar de ihop sig.
Ett exempel är födelsedagar. Mina barn har 10 kusiner och två av dem fyller år idag den 13 december. Ännu märkligare var det när de hade fyra kusiner och två fyllde år idag. Min pappa fyllde också år idag och av hans fyra barnbarn fyller ett år idag. På min pappas åttonde födelsedag, den 13 december 1944, fördes hans far över från Mauthausen till Gusen II. Av alla årets 365 dagar så valde de j-vla nazisterna att skicka hans pappa till det värsta lägret just på hans födelsedag. Jag har tänkt ibland att det var tur att han inte visste det och jag har funderat på om farfar i den situation han befann sig i var medveten om datumet.
Ett annat datum som är fullt av händelser är den 11 september. Till att börja med så dog min pappa den 11 september, samma dag som Anna Lindh. Den 11 september drabbades USA av en terrorattack och den 11 september inträffade kuppen i Chile. Den 11 september var också min morfars födelsedag.
Det är lite märkligt även om det är ren slump och märkligare är att min pappa är inblandad i båda datumen.
Grattis på det som skulle varit din 75:e födelsedag Pappa, född den 13 december 1936  död den 11 september 2003.

pigg på politik, trött på tabletter

Jag tänkte att jag skulle ha gott om tid att blogga och det har jag ju. Däremot har jag inte riktigt orken. Jag blir så trött av den smärtstillande medicin som jag får. Försöker hålla igång, igår var jag med på invigningen av resecentrum och de första timmarna av kommunfullmäktige. När det började bli dags för musiklasserna att komma in med sitt luciatåg insåg jag att jag borde gå hem. Jag kunde hålla tröttheten borta med debattadrenalinet men en halvtimme i en mörk lokal skulle däcka mig totalt. Så jag gick hem och tittade på fullmäktige på TV och blev rejält stolt över mina underbart duktiga partikamrater.
Imorgon är det kommunstyrelse och det ska jag också klara av, förbereder mig hemma idag.

Ont det gör ont

Är alldeles nyopererad så det blir till att ta det lite lugnt ett tag framöver. Räknar med att kunna gå på möten och läsa handlingar men får nog hoppa över en del också.
Kanske blir det lite mer tid till bloggande istället.