Läs på, Stefan Hanna

Historielöshet hos nya kommunalråd är rätt trist. Efter flera år av budgetunderskott, där Gunnar Hedbergs styrelseår 1991-1994 stod för de största underskotten, lyckades vi rödgröna vända Uppsala kommuns ekonomi till en ekonomi i balans och med överskott. I samband med de första överskotten kunde vi också börja betala på den stora pensionsskulden som kommunen har till sina anställda. Kommunens överskott har fonderats för att använda till pensionsutbetalningar framöver, allt för att kommande generationer inte ska behöva få höjd skatt för att betala tidigare generationers pensioner.

Idag på kommunstyrelsens arbetsutskott diskuterades möjligheten att flytta över de sparade pensionspengarna till en pensionsstiftelse, en fördel med detta skulle bl.a. vara att eventuellt klåfingriga politiker i framtiden inte skulle kunna använda pengarna till annat än pensioner.

När vi diskuterar detta så säger Centerpartiets Stefan Hanna att det vore bra med pensionsstiftelse ifall det blir vänstermajoritet igen. Det är lite väl magstarkt att säga så när det var vi rödgröna som började med pensionsavsättningar och när det var vi rödgröna som lyckades vända Uppsala kommuns underskott till överskott. Stefan Hannas historielöshet överträffas bara av hans intresse för att ogrundat komma med påhopp på vänsterpolitik, vilket förmodligen är en del av hans i övrigt kända ogenomtänkta tankar och reflektioner.


Kommentarer

OBS! Kommentarer som jag bedömer som osakliga, rasistiska eller som innehåller personangrepp tas bort

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback